12.2 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
SportTriin Erala tuli noorte arvestuses Eesti karikavõitjaks

Triin Erala tuli noorte arvestuses Eesti karikavõitjaks

Autor: Mardo Lundver

Nädalavahetusel, 5.-6. juunil toimusid Pärnu rannastaadionil Eesti täiskasvanute ja noorte karikavõistlused, kus tegid kaasa mitmed Eesti tipud. Rapla jooksuklubi pani välja 15-pealise esinduse, kelle parimaks saavutuseks jäi noorte karikavõit.

Avapäeval asusid eakaaslastega oma võimeid võrdlema U18 vanusegruppi kuuluvad noorsportlased. Tüdrukute 3000 m jooksus pälvis esikoha ajaga 11.11,02 Triin Erala. “Olen väga rahul oma esimese võiduga jooksuvõistlustel ja karikavõiduga, kuid jooks ise, eriti aeg, olid alla igasugust arvestust. Pärnus oli jälle väga palav ja päikseline ilm. Enne jooksu jahutasin ennast veega ning püüdsin varju hoida, aga see ei aidanud. Soe ilm lihtsalt ei sobi mulle. Olin soojast uimane juba enne starti.

Jooksul väga tugevat konkurentsi polnud, mistõttu läksin kohe stardis ette ning jooksin terve aja üksi. Kartes päikese tõttu üle pingutada, alustasin liiga rahulikult ning hiljem oli raske tempot tõsta. Poolel maal hakkas pea veidi ringi käima, seega tulin vaikselt omas tempos lõpuni. Aeg tuli palju aeglasem, kui lootsin. Loodetavasti ei ole vorm siiski nii halb ja järgmisel võistlusel jooksen kiiremini.”

800 m distantsil jäi klubi parimaks kohaks neljas – nii Kevin Jõesoo (2.05,64) kui ka Anne-Riin Peep (2.24,40) jäid esikolmikust napilt välja. Hugo Särevi aeg oli 2.16,47. Kristin Forsel oli kõrgushüppes 1.53-ga kolmeteistkümnes, Elis Vahtmäele andis teise katse tulemus 10 meetrit ja 99 sentimeetrit kolmikhüppes tubli viienda koha.

Teisel võistluspäeval hõivasid spordiareeni täiskasvanud. Suurim esindatus oli klubil meeste 1500 m jooksus, kus 15 osalejast viis kandsid Rapla jooksuklubi Joma hallist massist eristuvat särki. Edukaimaks osutus oodatult klubi esinumber Kalev Hõlpus, kes lõpetas kolmandana. “Läksin starti lootusega joosta alla 4 minuti. Pärast esimest ringi sain aru, et ei jaksa kiiremat sammu teha ja lonkisin ühtlase tempoga lõpuni. Ei jäänud jooksuga rahule, aeg 4.05,54 ei olnud väga halb, aga paremad stardid on alles ees.”

Pärast ligi 10 kuu pikkuseks veninud staadionijooksupausi tegi oma hooaja avastardi ka Mardo Lundver, kes oli 4.14,01-ga viies. Artur Skatškov 4.25,16-ga üheksas, Hardi Voomets uue isikliku rekordiga 4.41,81 kolmeteistkümnes, edestades Karol Hangat (4.44,79).

Birgit Veldi osales naiste 800 m distantsil – temale läks kirja ajaga 2.25,32 kaheksas koht. Helena Kurjamale andis avakatse resultaat 11.11 kolmikhüppes üheksanda koha. Anet Maripuu osales nii 100 m sprindis kui ka kaugushüppes ja tema tulemused olid vastavalt 12,86 ning 5.20.

Raplamaa hetke kiireim mees Kaspar Grauen startis esmalt 100 m sprindis (11,47), kuid säravaima etteaste tegi noormees veidike hiljem 200 m distantsil, püstitades uue võimsa isikliku tippmargi 22,46. Kahekümne kahe välejala konkurentsis andis see kõrge 7. koha. “100 meetrist ei osanud midagi oodata, kuna pole saanud seda peaaegu kaks aastat korralikult joosta. Enesetunne iseenesest oli hea, aga jooksu ajal tundsin, kuidas seisan paigal ja lihtsalt ei liigu edasi. 200 meetris oli enesetunne natuke väsinud. Enne esimest 100 m tundsin, et hakkab raskeks minema, kuid siis mõtlesin, et peabki olema raske, ja teise 100 m keskel kadus raskus juba ära. Tulemusega võib enam-vähem rahule jääda, aga väga see tulemus mind ei vaimustanud.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare