Täiendatud 11.06. Kehtnas nakatus hulk inimesi koroonaviirusesse

0
321
Illustreeriv foto: pexels.com

Kui veel 10. juuni ennelõunal vahendas Terviseamet, et Kehtna valla ühes koolis ja lasteaias on koroonaviirusesse nakatunud neliteist inimest, siis õhtuks oli nakatunuid juba kuusteist. Keegi neist ei ole vaktsineeritud. Terviseamet vahendab, et lähikontaktsete ring on lai, kuna ainuüksi koolis avaldunud kolde puhul on lähikontaktseid 35. Kokku on lähikontaktseid 61. Nakatunute seas on nii sümptomaatilisi kui asümpotmaatilisi juhte. Haiglaravi ei ole keegi vajanud.

Terviseameti andmetel ei teadnud viirust levitanud inimene, et ta on nakatunud ega oska öelda, kust ta nakkuse võis saada. Kolle sai alguse lasteasutusest, lapsed on viinud viiruse edasi peredesse. Tegemist on India tüvega, mis on Terviseameti andmetel kergemini nakkav ja ei lase end niivõrd häirida vaktsiinidest.

„Inimesed on olnud väga vastutustundlikud, vald ja muud seotused asutused on reageerinud korrektselt. Vald kontrollib koos Terviseametiga olukorda ja on teavitanud inimesi olukorra tõsidusest,” kinnitab Terviseameti meediasuhete spetsialist Kirsi Pruudel.

Kolle sai alguse lasteasutusest, lapsed on viinud viiruse edasi peredesse. Tegemist on India tüvega. Keegi haiglaravi pole vajanud.
Kokku on lähikontaktseid 61, haigestunud on 16 inimest.
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare