20.5 C
Rapla
Teisipäev, 16 aug. 2022
spot_imgspot_img

Raplamaalaste pakkumine: Euroopa meistriks tuleb Prantsusmaa, Belgia või Portugal

Spordimaailma pilgud on naelutatud üheteistkümnele Euroopa linnale, kus peetakse jalgpalli Euroopa meistrivõistlusi. Alagrupiturniir on lähipäevadel lõppemas ning aeg on teha esimesi kokkuvõtteid. Milliste koondiste tulemusi võib lugeda õnnestunuks ja kelle tulemused jätavad soovida? Raplamaa Sõnumid võttis ühendust kuue tuntud inimesega maakonnas, kellelt uurisime, kui palju nemad mängudele kaasa on elanud.

Kõik sai alguse 11. juuni õhtul Roomas, kui turniiri esimeses mängus läksid vastamisi Itaalia ja Türgi. Kodumeeskond Itaalia võttis igati teenitult 3:0 võidu ja, nagu öeldakse, ülejäänu on ajalugu. Ja see ajalugu kestab edasi. Käesoleva lehenumbri ilmumisel hakkab alagrupiturniir lõppema ning ees ootavad play-off-kohtumised. Viimased alagrupimängud peetakse jaanilaupäeval, 23. juunil. Sellele järgnevad 24. ja 25. juuni on puhkepäevad nii mängijatele kui ka fännidele. Ja siis läheb turniir edasi hoopis teises võtmes. Iga mäng on otsustav ning kaotaja sõidab koju.

Euroopa meister selgub 11. juulil praeguste plaanide kohaselt Londonis Wembley staadionil. Sobilik on öelda just nimelt praeguste plaanide kohaselt. Teatavasti on Euroopa jalgpalliliit UEFA pidanud läbirääkimisi Ungari jalgpalliliiduga juhuks, kui koroonapiirangute tõttu ei ole võimalik poolfinaale ja finaali Inglismaal läbi viia. Sel juhul toimuksid otsustavad mängud Budapestis, aga kõik see on praegu vaid kuulujutu tasandil.

Et saada natukene selgust, kui palju meie maakonnas turniiri jälgitakse ning kellele pöialt hoitakse, võtsime ühendust kuue inimesega. Uurisime nende käest, kui palju nad on siiamaani mänge vaadanud ning mida sellest turniirist arvavad. Ühtlasi oli see põnev võimalus uurida erinevate elualade inimestelt, kui suured jalgpallifännid nad on. Selgub, et jalgpallist hoolitakse küll.

Palusime neil välja otsida ka oma kristallkuulid ning pakkuda, mis riik kroonitakse Euroopa meistriks. Pakuti erinevaid variante, kuid paistab, et kõige rohkem toetust sai Prantsusmaa. Iseenesest on see kindel pakkumine, sest tegemist on valitseva maailmameistriga. Kuigi Ungari vastu mängiti 1:1 viiki, oli neil esimesest mänguderingist all 1:0 võit Saksamaa üle. Veel pakkusid Raplamaa inimesed Euroopa meistriks Belgiat ja Portugali. 11. juulil selgub, kas keegi pakkus ka õigesti.

Küsimused:

1. Kui suur jalgpallifänn olete?

2. Kui palju olete senisele UEFA 2020 turniirile kaasa elanud?

3. Mis riigile pöialt hoiate?

4. Milline mäng on seni suurima elamuse jätnud?

5. Keda pakute Euroopa meistriks?

Maris Rudnevs, VarenaGrupp OÜ juhataja

1. Ise ei pea ennast suureks jalgpallifänniks, aga suurvõistlusi meeldib väga jälgida. Elan kaasa ka Rapla Jalgpallikooli tegemistele, mida ka VarenaGrupiga toetame.

2. Olen suurema osa siiani toimunud mängudest ära vaadanud, sest mängud toimuvad sobilikel aegadel.

3. Südames hoian pöialt Itaalia meeskonnale.

4. Suurima elamuse on jätnud Hollandi ja Ukraina vaheline mäng. Seal oli palju väravaid, Ukraina kaheväravaline tagasitulek ja lõpuks ka Hollandi võiduvärav.

5. Paljud pakuvad favoriidiks Prantsusmaad. Minu arvates on ka Belgial väga tugev sats, mis võib viia turniiri võiduni.

Toomas Koobas, Höhle OÜ tegevjuht

1. Olen keskmine huviline ning jälgin telerist olulisi võistlusi. Esimesena mäletan 1978. aasta MM-turniiri, kus koduväljakul mänginud Argentiina võitis Hollandit, kuid tollest võistlusest sai peamiselt lugeda vaid lehest.

2. Olen jälginud pidevalt hilisõhtuseid mänge.

3. Hetkel pole veel seda ühte lemmikut välja kujunenud. Proovin leida sellist meeskonda, kes alustab turniiri kesiselt, kuid kelles on peidus palju potentsiaali ning see avaldub iga mänguga rohkem – hetkel pole veel sellist lemmikut tekkinud. Harilikult on Itaalia selline team, kuid seekord on neil algusest peale hea mäng, kuid ma pole veendunud, et selline olukord nende motivatsiooni kasvatab. Mulle meeldib meeskondlikult võitluslik ja heade söötudega mäng. Belgia – Taani mängu 2. poolaeg ja Belgia löödud väravad olid just midagi sellist, mida vaataks uuesti ja uuesti. Võitluslikkuse poolest oli suurepärane mäng Ukraina ja Hollandi vahel, mis lõppes seisuga 3:2 – ehk eduseis käis käest kätte või jalalt jalale.

4. Antud juhul pean tunnistama, et emotsionaalselt on suurima elamuse jätnud Taani tippjalgpalluri Christian Erikseni õnnestunud elustamine infarkti järel. See oli midagi sellist, kus me kõik elasime kaasa ja lootsime parimat ning see ka õnnestus. Arvan, et meil kõigil on sellest palju õppida. Olime varem plaaninud elektrišokiaparaati hankida ettevõttesse, et hädaolukorras oleks see kohe võtta. Samas ei olnud seda mõtet ellu viinud, kuid nüüd tegime päevapealt asja teoks koos koolitusega. Loodan, et ei pea seda kunagi kasutama, kuid vajaduse korral oleme nüüd paremini valmis kui varem. See nn AED-seade koos südamemassaži koolitusega peaks olema analoogne nagu tulekustuti olemasolu koos oskusega seda kasutada nii koduses majapidamises kui ka ettevõtte tegevuspaigas.

5. Võib-olla Belgia või Inglismaa.

Raili Vaarpuu, bowlingumängija

1. Jalgpall meeldib väga. Olen kõva kaasaelaja olnud nii staadioni ääres kui ka teleka taga. Ja see jätkub, kuna ka poeg on isa jälgedes huvitatud jalgpallist.

2. Kõiki mänge ei ole vaadanud, aga kui vaatan, siis elan hingega kaasa.

3. Minu lemmik on Portugal.

4. Taani – Soome.

5. Muidugi Portugal.

Alo Bärengrub, Raplamaa JK peatreener

1. No mis küsimus mulle! Alustasin jalgpalliga 9-10-aastaselt, olen mänginud tänaseni ja oleks tahtnud mängida veel nagu Buffon täna. Alustasin treeneritööd viis aastat tagasi ja pikk tee on veel minna – ühesõnaga, olen suur fänn.

2. Enamikku mänge olen ikka vaadanud, nüüd juba kõiki ei ole jõudnud jälgida olude sunnil. Näinud aga ikka, taustaks mängib ka telefonist, kui olen telekast eemal/sõidus.

3. Itaaliale, Hollandile ja Belgiale ehk.

4. On olnud erinevaid sümpaatseid mänge, aga ehk suurimad elamusega mängud on kindlasti veel ees.

5. Prantsusmaa.

Peeter Kustmann, Kehtna vallavolikogu esimees

1. Olen keskmine jalgpallifänn.

2. Umbes kuuekümnele protsendile mängudest olen kaasa elanud.

3. Prantsusmaa.

4. Soome – Venemaa.

5. Prantsusmaa.

Janek Kadarik, Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse juhataja

1. Kardetavasti üks väiksemaid.

2. Minimaalselt. Mõnel korral on teler jäänud taustaks mängima, kuid pean ütlema, et ühtegi mängu ma otsast löpuni vaadanud ei ole. Võimalik, et hiljem vaatan, turniiri lõpupoole.

3. Portugal kõlab sümpaatselt. Selle vanameistri tõttu.

4. Ukraina ja Holland, väga tasavägine, eriti teine poolaeg, nagu kuulsin.

5. Võib-olla Portugal. Paljud sõbrad pakuvad Prantsusmaad.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised