5 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Orelisuvi jätkub

Autor: Tiiu Luht

Orelisuvi Rapla Maarja-Magdaleena kirikus läheb edasi. Peaaegu suvise aja lõpuni.

On kena komme, et suvemuusika esimesed esinejad on mitmel aastal olnud Rapla muusikakooli kasvandikud: õpetaja Tekla Tappo viiuli- ja õpetaja Angela Katkosildi flöödiõpilased. Kontserdi muusika valikul on õppijate puhul kvaliteet alati garanteeritud. Noorte etteasteid on kuulajad alati soojalt vastu võtnud.

Praegu pakutakse mitmesuguseid üritusi külluslikult – aeg ja ruum on täis festivale, pidusid, kokkutulekuid jms. Et tasa teha kaotatud aega, kui kõik oli lukus. Aga leidub ka neid, kes orelimuusika õhtutest lugu peavad ja kuulama tulevad.

Juunikuu esimese poole sisustasid noored, teise poole kogenud interpreedid. Tallinna piiskopliku Toomkoguduse organist ja muusikajuht ning Kirikumuusika Liidu juhatuse liige Kadri Ploompuu on kodu- ja välismaal teinud koostööd mitmete muusikutega, sealjuures flöödivirtuoosi Oksana Sinkovaga, kelle õpiteed Otsa-koolis ja akadeemias iseloomustavad kiitused, kelle sädelev loomus helgib tema pillimängus ja paneb kuulaja alati kaasa elama.

Juunikuu viimane kontsert suvekuumuses. Organist Tiia Tenno muusikuelu algas Tartus: muusikakool, Elleri-kool, kirikumuusika kõrgkool Saksamaal, koguduse organist ja koorijuht Saksamaal, muusikaakadeemia Eestis. Trompetimängija Neeme Ots: alguses õpingud isa käe all, edasi Soomes Sibeliuse akadeemias, siis Hispaanias Madridis. Koos: juunikuu viimasel päeval Rapla orelisuve kontsert. Kava väga sobilik, ei puudu baroki tipud Händel ja Bach. Peep Sarapuu „Ta lendab mesipuu poole” täidab pidulikult kogu kiriku.

Juulikuu kavas on oodata külalisesinejaid välismaalt.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised