18.3 C
Rapla
Kolmapäev, 6 juuli 2022
spot_imgspot_img

Rahvusvaheline keskkonnakunsti sümpoosion tuleb taas

Eelmisel aastal esimest korda toimunud TAKKK sümpoosion Kohilas ja Tammiku mõisas tuleb seekord Eesti, Itaalia, Austria ja Ameerika Ühendriikide kunstnikega.

Sel aastal toimub sümpoosion vahemikus 25. juuli – 15. august ning kannab pealkirja „Katkestus. Maastike teke ja kadu”. Ürituse ellukutsumise eesmärk on juba varasemast tuttav – keskkonnakunsti võimaluste tutvustamine ja endiste tööstusmaastike elustamine. Keskkonnakunst taasloob reaalsust, pakkudes alternatiivseid võimalusi piirkondade ja maastike mõtestamiseks. Kunstnikest löövad tänavu kaasa Elena Redaelli (ITA), Michele Seffino (AUT), Uku Sepsivart (EST) ja Samuelle Green (USA).

Kunsti luuakse koha peal nädala jooksul enne näituse avamist. Eelmisel aastal esitleti Kohila paberivabriku peahoone fassaadil Soome fotograafi Elina Simoneni vabriku endiste töötajate portreefotosid, sel aastal saame piiluda juba ka paberivabriku hoonesse sisse.

Kunstnik Elena Redaelli plaanib luua oma taiesed paberist ning kaasab protsessi ka kogukonda, paludes endale tuua vanu ajalehti, raamatuid, kaste, pappi jms. Mida ja kuhu täpsemalt tuua, veel selgub. Tema töö tuleb esitlusele paberivabriku ruumides.

„Michele Seffino valmistab Kohila vanale raudteele kohaspetsiifilise heliinstallatsiooni, Samuelle Greeni idee on luua kärgedest inspireeritud installatsioon Tammiku mõisas ning Uku Sepsivart loob figuraalse installatsiooni Tammiku mõisa kiviaia lähistele. Tema teos saab sobivaks paigaks putukatest ja mikroorganismidest asukatele,” on kirjeldatud sümpoosioni ametlikus pressiteates.

Kunstnike tööd jäävad näitusele 31. juulist 15. augustini Tammiku mõisa maadel ja Kohila vana paberivabriku territooriumil. 28. juulil leiab aset konverents, kus kahe TAKKK sümpoosioni kunstnikud ühinevad keraamikasümpoosioni kunstnikega, et arutleda kunsti üle. Sümpoosioni avaüritus on samuti koos keraamikutega 31. juulil TAKKK kunstikeskuses, kus südaööl tulevad näitamisele tuleskulptuurid. 15. augustil saavad huvilised osaleda ka giidituuril, et tutvuda looduga lähemalt.

Näituse eesmärk on pakkuda inimestele võimalust meenutada tuttavale piirkonnale olulist ajalugu, et tuletada meelde selle väärtust. Möödunud aastal sai lisaks Elina Simoneni fotodele kuulata ka paberivabriku töötajate mälestusi ning moekunstnik Lilli Jahilo lõi inspireerituna vabriku tööliste riietest uusi rõivaid, kasutades tänapäevaseid materjale.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised