8.8 C
Rapla
Esmaspäev, 25 okt. 2021

Admiral Pitka luurevõistluse võitsid kuperjanovlased

Admiral Pitka luurevõistluse võitsid kuperjanovlased. Kolmapäeval Saaremaal alanud 8. admiral Pitka luurevõistluse võitis Kuperjanovi pataljoni võistkond koosseisus kapten Tõnu Niilo, leitnant Tanel Anton, leitnant Siim Vahkel ja nooremleitnant Andree Porila Pioneeripataljoni ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva ees.

Parim välisvõistkond oli kuuendana lõpetanud Soome Rikama ja parimad naised 13. koha võitnud Saaremaa naiskodukaitsjad.

Maailma raskeimaks peetava militaarvõistlusele startis 26 võistkonda, kellest finišisse jõudis 22. Kurnava mõõduvõtmise katkestasid Kaitseväe peastaabi, Naiskodukaitse Rapla I, Belgia ja Läti tiimid.

„Pitka luurevõistlus demonstreerib meie solidaarsust, pühendumist, jõudu ja oskusi, mida jagavad võrdselt elukutselised ja vabatahtlikud,“ ütles võitjaid autasustanud kaitseminister Kalle Laanet. „Erinevad kaitsekoostöö vormid meie liitlaste ja partneritega on määrava tähtsusega kogu NATO ja Euroopa Liidu heidutuse ja kaitse tugevdamisel Pitka luurevõistlus demonstreerib meie solidaarsust, pühendumist, jõudu ja oskusi, mida jagavad võrdselt elukutselised ja vabatahtlikud,“ lisas ta.

Võistlejad pidid orienteeruma maastikul vastutegevuse eest varjatult. Kontrollpunktides pidi täitma erinevaid sõdurioskusi nõudvaid ülesandeid side, pioneeri, kaudtule, laskmise, takistusraja läbimise jmt vallas.

Kaitseliidu Rapla malevast oli rajal kolm võistkonda. Lisaks ühele katkestanud Naiskodukaitse võistkonnale sai teine Naiskodukaitse Rapla esindus 22. koha. Rapla maleva meeste võistkond sai 9. koha.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised