-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedAlgab Kurtna tee remont

Algab Kurtna tee remont

Kurtna tee halb seisukord on Kohila piirkonna inimestele ammu olnud suureks murekohaks. Alates esmaspäevast, 23. augustist algab aga selle tee remont, mis peaks kestma kuni 15. oktoobrini.

Tööde käigus kaevatakse uusi kraave, paigaldatakse uusi ja asendatakse amortiseerunud truupe, parandatakse olemasoleva kruusakatte omadusi ning lõpliku kihina teostatakse kahekordne pindamine. See tähendab, et Kurtna tee saab musta tolmuvaba katte alates Vetuka teest kuni Kohila ja Saku valdade piirini. Remontimata jääb Tagadi tee ristmikust mõlemale poole jääv Kurtna tee lõik (kogupikkusega ca 910m), kuna selles piirkonnas nihutatakse Kurtna tee asukohta ja ehitatakse täielikult uus teelõik seoses Rail Baltica Tagadi viaduktiga.

Remonttöid teostatakse liikuva iseloomuga, tagades tööde teostamise ajal liikluse toimivuse ühe sõiduraja kaudu. Vaid truupide paigalduse ajal võib ette tulla vastava teelõigu täielik lühiajaline sulgemine. Tööde teostamise piirkond on tähistatud liikluskorraldusvahenditega ja vajadusel ümber suunatud. Kasutatakse liikluskorraldajaid ja/või valgusfoore.

Kurtna tee remontimise jaoks on Kohila Vallavalitsus saanud Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumilt rahalise toetuse „Kohaliku tee ehitamiseks juhtumipõhise investeeringutoetuse” programmi „Transiittee toetus” toetusmeetmest. Projekti elluviimiseks on vähemalt 30%-line omaosaluse määr arvestatud Kohila valla eelarvest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare