-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedKriisikomisjoni info: Fookuses on laste vaktsineerimine

Kriisikomisjoni info: Fookuses on laste vaktsineerimine

18. augustil oli koos korraline Rapla maakonna kriisikomisjon. ROL-i juhatuse otsusega on kriisikomisjoni juhi koht roteeruv. Alates septembrist 2020 kuni augustini 2021 juhtis kriisikomisjoni Märjamaa vallavanem Meelis Välis, kes tegi ka kokkuvõtte kriisikomisjoni tööst sel perioodil. Alates septembrist juhib kriisikomisjoni Kohila vallavanem Uku Torjus.

Seekordsel komisjoni koosolekul arutleti põhiliselt vaktsineerimise teemadel. Sõna võtsid Terviseameti Põhja regiooni juht Margit Kallas, Raplamaa Haigla juhataja Pille Mukk, Raplamaa vaktsineerimise koordinaator Ülle Laasner, Politsei- ja Piirivalveameti Rapla politseijaoskonna juht politseikolonelleitnant Janno Ruus ja valdade esindajad. Koostöös maakonnalehega Raplamaa Sõnumid ilmus 13. augustil koroona erileht. Sama info ilmub ka valdade lehtedes. Selgitusi jagatakse ka TRE raadio kaudu.

Hakatakse vaktsineerima ka kohapeal, info on saadaval vallavalitsustes ja valdade veebilehtedel. Komisjonis rõhutati, et praegu on fookuses laste vaktsineerimine. Tähtis on teavitada lapsevanemaid, kuidas vaktsiin lastele mõjub. Kogu Eestis on kõige kõrgem hõlmatus kõrgkoolides, kõige madalam lasteaedades ja huvikoolides.

Muudest teemadest teavitas Päästeameti Rapla päästepiirkonna juht Tanel Vahter, et 16. septembril toimub Lääne päästekeskuses (Pärnumaa, Läänemaa, Saaremaa, Hiiumaa) suur üleujutusõppus, kuhu on kaasatud ka piirkondade kohalikud omavalitsused. Teemadeks on tormituul, läbimatud teed ja elektrikatkestused.

Olga Sokk, Raplamaa Omavalitsuste Liit

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare