15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
SportLavatantsude Grand Prix’ võitis Rapla tantsustuudio

Lavatantsude Grand Prix’ võitis Rapla tantsustuudio

Kirsikka Kurg

Eesti suurim tantsufestival “Kuldne karikas” annab juba 12 aastat välja ka kogu festivali absoluutse võitja tiitlit. Superfinaalis, kus osalejad valib prestiižne kohtunikepaneel, selgub kõikide stiilide ja vanuseastmete üleselt aasta kõige parem tants ja esitus. 2021. aastal oli see Rapla tantsustuudio tants “Lootuses”, autor ja juhendaja Liis Pärn.

Grand Prix’ võiduga kaasas käiv efektne rändkarikas anti üle sellel nädalal Rapla keskväljakul. Rapla tantsustuudiole tõi peavõidu lüüriline tants, mis võistles noorte II vanuseklassis. Superfinaali viimane voor oli sellel aastal TV6 ekraanil saates “Kuldse karika superkarikas”.
“Teleformaadi kasutamine oli huvitav vaheldus – esiteks jõudis tantsukunst laiema publikuni ning teiseks oli siin kombineeritud kohtunike hinnete põhjal kvaliteet ja hääletuse puhul mängis rolli ka fännide ehk kogukonna kaasatus,” kommenteeris festivali direktor Krõõt Kiviste.
Kiviste lisas, et olles ise Raplamaalt pärit ning siin ka oma tantsuteekonda alustanud, teeb rändkarika jõudmine Raplasse teda eriti rõõmsaks. Eelmisel aastal võitis superfinaali Kullo KT stuudio Tallinnast, suursugune karikas on leidnud aastaks kodu ka Tartu ja Pärnu tugevamates tantsukoolides.
2021. aastal toimus tantsufestivali “Kuldne karikas” finaal suvefestivali formaadis juuni keskel Tartu kesklinnas Alexela Loomelaval ja selle ümbruses. Festival kestis kaks päeva, laval olid nii parimad grupitantsud, soolo-duo performance’id kui ka improvisatsiooni kategooriad. Stiilidest sai näha väga laia valikut: tänavatants, show- ja karaktertantsud ning lüürilised ja kaasaegsed tantsud.
“Kuldsest karikast” valmis kaks telesaadet: “Eesti parim tantsija” ja “Kuldse karika superkarikas”. Eesti parima tantsija tiitli pälvis Kirke Rääk Jõgeva tantsukoolist Cestants. Superkarika ehk Kuldse Karika Grand Prix’ võitis Rapla tantsustuudio, kes saab portugali kunstniku Mariana Cruzi loodud sädelevat karikat oma stuudios imetleda kuni maikuuni 2022, mil on järgmine “Kuldse karika” superfinaal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare