1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportPiibe ja Timmo Tammemäe taas Euroopa meistrid

Piibe ja Timmo Tammemäe taas Euroopa meistrid

Ants Lindre

4. septembri keskpäevast kuni 5. septembri keskpäevani korraldas Seiklushunt MTÜ koos Eesti Orienteerumisliiduga Otepää ümbruses XVII Euroopa meistrivõistlused rogainis. 24 tunni jooksul läbisid võistkonnad erineva raskusastmega kontrollpunkte, mille eest teeniti punkte 2-st kuni 10-ni. Naistest tulid teist aastat järjest Euroopa meistriteks Piibe Tammemäe ja Hannula- Katrin Pandis, kogudes 376 punkti.

Piibele on see kolmas meistritiitel. Ainult 4 punkti vähem kogusid teiseks jäänud Mariann Sulg ja Maris Terno. GPS-i järgi kogunes läbitud kilomeetreid vastavalt 119 ja 121. Timmo Tammemäe ja Sander Linnus kordasid samuti enda eelmise aasta saavutust, tulles Euroopa meistriteks. Timmo ja Sander kulutasid aega 23:55.41 ja kogusid 493-st võimalikust 459 punkti. Nende teekonna pikkus oli 148 km. Erinevate võistkondade koosseisus on Timmo võitjaks tulnud kaks korda MM-il ja neli korda EM-il.

Segavõistkondade ultraveteranide (vanus 65+) arvestuses võitsid esikoha Ene Sulg ja Sulev Kuiv. Samas vanusegrupis kogusid naiste arvestuses Tiina Talisoo ja Liis Lille 206 punkti, mis andis neile teise koha. Selleks joosti või kõnniti maha 94 km. Meeste superveteranide (vanus 55+) klassis kogusid Ülo Viru ja Urmas Tammemäe 265 punkti, mis andis neile 5. koha. Ultraveteranide klassis saavutasid Paul Aug ja Tiit Olju kuuenda koha. SMI meeskonna koosseisus võistlesid Jüri Kõiv, Tarmo Tolm ja Enn Pärt. Nad kogusid 231 punkti, mis andis neile veteranide (vanus 40+) arvestuses 31. koha.

Piibe Tammemäe kommentaar: “Minu tiimikaaslane oli Hannula-Katrin Pandis, kellega ka eelmisel aastal võitsime EM-kulla rogainis. Sel aastal oli võistluste rajameister teinud head tööd – me veel viimase hetkeni kasutamise aega raja planeerimiseks, sest ei suutnud leida kohe kõige paremat planeeringut (3 tundi enne starti antakse kätte kaardid ja siis saavad võistkonnad rada planeerida – lisakaarte ja telefone kasutada ei tohi). Kokkuvõtlikult me hindasime oma võimeid ja maastiku läbitavust küllaltki täpselt – läbisime 24 tunniga 119 kilomeetrit Otepää ümbruse maastikel.

Liikusime terve raja vältel ühtlaselt, nii päeval kui ka öösel. Sisse tuli mõningaid väiksemaid eksimusi, kuid suurepärase koostööna suutsime täpset orienteerumist vajavatel lõikudel mõlemad kontrollida maastikureljeefi ja hoida kompassiga suunda, mis tagas meie edu. 40 minutit enne kontrollaja lõppu olime juba Tehvandi lähedal, kuid kuna aega oli üle, siis otsustasime võtta riski ja minna 7-väärtuspunktilise kontrollpunkti järele. Pärast selle otsuse tegemist hakkas lõpukiirendus, et saada veel üks 7-väärtuspunktiline kontrollpunkt ja jõuda õigeaegselt finišisse. Need olid kindlasti 24 tunni kiireimad kilomeetrid.

Usun, et selles kohas peab paika ütlus, et jänes šampanjat ei joo ning õnn soosib julgeid. Võetud risk tasus end ära ja tõi meile kuldmedali (2. koht sai meist kõigest neli punkti vähem).”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare