21.7 C
Rapla
Esmaspäev, 4 juuli 2022
spot_imgspot_img

Vestlusring: Rohepööre on rapsimine, aga jäätmemajandusega tuleb tegeleda

Autorid: Inge Põlma, Tõnis Tõnisson

See, mida kohalikud omavalitsused tegema peavad ja teha saavad, on kirjas Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 6 (omavalitsusüksuse ülesanded ja pädevus). Selle kohta, kuidas omavalitsused oma ülesannetega hakkama saavad, annab infot rahandusministeeriumi hallatav veebileht minuomavalitsus.fin.ee. Tuleb tõdeda, et Raplamaa omavalitsustel arenguruumi on. Ükski neljast pole jõudnud eeskujulikule tasemele, mõnes valdkonnas ollakse edasijõudnud, aga mitmes valdkonnas piirdutakse baastasemega. Üks nõrgemaid valdkondi on maakonnas jäätmemajandus. Esimesse valimiseelsesse vestlusringi omavalitsuste ülesannetest kutsus Raplamaa Sõnumid maakonnas kandideerivate erakondade esindajad. Neid on viis: EKRE (oma nimekiri neljas vallas), Isamaa (kolmes vallas), Reformierakond (kahes vallas), Keskerakond ja Eesti200 (mõlemad ühes vallas).
Vestlusringis osalesid Rene Kokk (EKRE), Heiki Hepner (Isamaa) ja Kalle Toomet (Reformierakond).

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised