6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportHeategevuslik teatejooks tõi Raplasse kokku üle 300 noore jooksja

Heategevuslik teatejooks tõi Raplasse kokku üle 300 noore jooksja

Neljapäeval, 23. septembril toimus Rapla Kesklinna kooli staadionil heategevuslik teatejooks, mis tõi kokku 328 noort jooksjat. Üritusel osalesid Raplamaa koolid ning külalisena ka Kurtna kool, mis asub Saku vallas Harjumaal. Veel olid esindatud Kehtna põhikool, Kaiu põhikool, Valtu põhikool, Rapla Kesklinna kool, Rapla Vesiroosi kool ja Vana-Vigala põhikool.

Raplas toimunud teatejooks oli üks osa laiemast üritusest, mis toimus üle Eesti. Heategevuslik teatejooks toimus 16.-ndat aastat järjest. Jooks toimus üle Eesti hajutatult 28 staadionil ja pargis, kus 5.-9. klasside õpilased läbisid kuni 400-meetriseid distantse. Raplas jooksid õpilased 200-meetriseid lõike.

Ürituse avas Rapla vallavalitsuse spordi- ja tervisedenduse spetsialist Anabell Kinkar ning soojenduse tegi Rapla jooksuklubi noorjooksja Hardi Voomets.

Meie eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu sõprade ja klassikaaslastega koos liikumisest ning populariseerida sportlikke eluviise,“ ütles Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

Sportimisvõimalust linnades ja koolide territooriumil tuleb üha juurde, kuid midagi tuleb ära teha ka nende laste liikumismotivatsiooni parandamiseks, kes ise joosta või käia ei saa. Selleks kutsub Teatejooks igal aastal Eesti inimesi annetama Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse Toetusfondile, kelle kaudu loome projekte, mis aitavad ehitada liikumisradasid ja luua treeningvõimalusi lastele, kes on liikumisvõime kaotanud,“ jätkas Pallase.

Heategevuslik teatejooks on spordinädala avaüritus. 23.-30. septembril toimuva spordinädala alguseks on registreeritud üle tuhande ürituse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare