6.6 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
SportInglistel selgusid Raplamaa meistrid discgolfis

Inglistel selgusid Raplamaa meistrid discgolfis

 

Liisa Prööm, Siim Jõgis

2021. aasta Raplamaa meistrivõistlused toimusid Ingliste külas, kuhu püstitati meistrivõistluste tarbeks ajutine 18 korviga discgolfirada. Võistlusest said osa võtta mängijad, kes elavad, töötavad, õpivad maakonnas või on Raplamaal registreeritud spordiklubi liikmed.

Laupäeval, 25. septembril selgitati välja 2021. aasta Raplamaa meistrid discgolfis. Võistles 88 mängijat, kes jagunesid kuude divisjoni (naised, mehed, juuniorid (s 2005 või hiljem), meesseeniorid (s 1981 või varem), naisseeniorid (s 1981 või varem), vanemad meesseeniorid (s enne 1971).
Naiste divisjoni võitis Liisa Prööm koondtulemusega üheksa viset üle par’i, edestades teise koha võitnud Kristel Lintsi nelja viskega. Kolmandale kohale mängis ennast Jennifer Laan, kelle tulemuseks jäi 19 viset üle par’i. Üle 40-aastaste naiste divisjonis võitis esimese koha Eve Maido, kes edestas teise koha võitjat Astrid Posti kahe viskega. Pronksmedali sai endale kaela Brita Kiik, kelle tulemuseks kahe ringi kokkuvõttes jäi 45 viset üle par’i.
Üle 40-aastaste meeste divisjonis võttis kindla võidu Erki Müür tulemusega 3 viset alla par’i. Teise koha võitis Meelis Vist, kes edestas kolmanda koha võitjat Remmi Uibubuud 4 viskega.
Üle 50-aastaste meeste divisjoni võitis Kary Pill koondtulemusega 6 viset üle raja par’i. Teise koha sai Tõnu Kleesmann tulemusega 11 viset üle raja par’i ning kolmanda koha võitles endale välja Taivo Koitla tulemusega 27 viset üle par’i. Kõige tihedama konkurentsiga oli meeste avatud divisjon, mille võitis Sander Lukas tulemusega 10 viset alla par’i, edestades teise koha võitnud Karl-Martin Marrandit kolme viskega. Kolmanda koha võitis Sander Räis tulemusega 6 viset alla par’i.
Juunioride klassis võttis võidu Henri Vanem tulemusega üks vise üle par’i, teise ja kolmanda koha väljaselgitamiseks tuli teha ümbermängimine, sest pärast kahte võistlusringi olid Heigo Tamberg ja Toren Holder Vahesaar välja mänginud sama tulemuse, mis oli viis viset üle raja par’i. Ümbermängimise tulemusena võitis teise koha Heigo Tamberg ja kolmanda koha Toren Holder Vahesaar.
Meeste arvestuses Raplamaa meistriks tulnud Sander Lukas kommenteeris: “Ma ei läinud võistlema selle mõttega, et tulla kindlasti maakonna meistriks. Olen sel aastal Eesti meister harrastajate arvestuses ning võib öelda, et läksin võistlusele vastu hea enesetundega. Esimene ring tuli välja hästi, aga teine ring oli kehvem. Eelmisel aastal meistriks tulnud Karl-Martin Marrandi hingas mulle kuklasse ja alla ei andnud. Õnneks suutsin eduseisu hoida.
Discgolfi hakkasin mängima umbes kuus aastat tagasi, kui Kalju Kalda paigaldas Valtu spordimaja ümbrusesse discgolfi korvid. Olen ise ka Valtust pärit. Mis puudutab Ingliste rada, siis oli Alar Lepikult väga vinge raja kokku pannud. Üheksa korvi olid seal püsivad ja teised üheksa ajutised. Reedel käisime sõpradega seda veel enne võistlust proovimas. See oli väga põnev väljakutse.”
Laupäeval Inglistel toimunud võistluse üheks eredamaks hetkeks oli hole-in-one, mille viskas Raido Galjaev. Tegemist on võrdlemisi haruldase olukorraga, kus ketas lendab korvi kohe esimese viskega. Galjaev sai sellega hakkama kolmandal rajal, mille pikkus on 75 meetrit. Võistluse korraldaja Alar Lepikult ütles, et Ingliste rajal on treeningu jooksul varem üks hole-in-one visatud, aga võistluse käigus oli see esimene. Sedavõrd täpse viske autor Galjaev ütles, et tänavusel aastal oli see tema jaoks kolmas hole-in-one. Discgolfi on ta mänginud kokku viis aastat ning selle aja jooksul oli selline tabamus neljas.
“Esimesel korral oli küll elevust päris palju, aga nüüd enam mitte. Sel aastal oli see juba kolmas,” sõnas Galjaev. Viset sooritama minnes ei olnud tema eesmärk see kohe korvi saada. Ta ütles, et discgolfi mängijate jaoks on hole-in-one tegelikult ebaõnnestunud lähenemine. Viske alguses minnakse sihtima ikkagi birdie’t ehk siis seda, et kokku tuleks viskeid ühe võrra vähem, kui par ette näeb. “Tegelikult tahtsin ketta visata lihtsalt korvile võimalikult lähedale,” ütles ta.
Võistlust korraldas klubi HungryBirds DGC, mille eestvedaja on Alar Lepikult.

Raplamaa discgolfi meistrivõistluste tulemused 2021:

Naised (osalejate arv 9)
1. Liisa Prööm +9 123
2. Kristel Lints +13 127
3. Jennifer Laan +19 133

Mehed (47)
1. Sander Lukas -10 104
2. Karl-Martin Marrandi -7 107
3. Sander Räis -6 108

Juuniorid s 2005 või hiljem (9)
1. Hendri Vanem +1 115
2. Heigo Tamberg +5 119
3. Toren Holder Vahesaar +5 119

Meesseeniorid s 1981 või varem (13)
1. Erki Müür -3 111
2. Meelis Vist 0 114
3. Remmi Uibubuu +4 118

Naisseeniorid s 1981 või varem (4)
1. Eve Maido +23 137
2. Astrid Post +25 139
3. Brita Kiik +45 159

Vanemad meesseeniorid s enne 1971 (6)
1. Kary Pill +6 120
2. Tõnu Kleesmann +11 125
3. Taivo Koitla +27 141

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare