15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
KultuurKohtumas Ida-Virumaa võlu ja valuga

Kohtumas Ida-Virumaa võlu ja valuga

Pilvi Pregel,
Raplamaa klassiõpetaja

Raplamaa klassiõpetajad koos erinevate ainete õpetajatega külastasid 24.-25. septembril Ida- Virumaad, et mõista, millised on Eestimaa täiesti teistsugused rõõmud ja mured.
Külastasime Kohtla-Järve Järve kooli, kus suures majas oli küll õpilasi vähemaks jäänud, kuid suured olid tegutsemistahe ja edasiviivad mõtted. Meile tutvustati raplamaalasele täiesti uut programmi „+1 õpetaja“: kõrvuti õpivad 1.-3. klassis kaks paralleeli, kus ühes eesti- ja teises venekeelsed lapsed. Venekeelsete laste klassiruumis toimetab kaks õpetajat, kes aitavad lastel õppida eesti keeles. Vanemates klassides peaksid nad juba ise hakkama saama.
Toredasti sisustatud koridorides veedavad kõik lapsed aga vahetundides koos aega ja seal käib edasi iseeneslik mõlemasuunaline keeleõpe.
Õhtul nautisime Jõhvi kontserdimajas Zinnertango fantastiliste tegijate lavale toodud tangomuusikat ja jalutasime romantiliselt valgustatud Jõhvi linnas.
Teine päev oli mõeldud saamaks osa Ida-Virumaa šokeerivast poolest: tööstused, nendest tekkinud reostus, kummituslinnad ja kohaliku elu huvitavad nüansid. Giid Marko Kaldur vürtsitas nähtut oma lugude ja mõtlemapanevate üleskutsetega. Hetk justkui seisis, et anda aega järelemõtlemiseks ja tajumiseks, kui hea on meil elada turvalisel Raplamaal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare