0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kohila vald
21. septembril sai politsei teate, et varem vargusi toime pannud 72-aastane mees varastas Kohila alevis Lõuna tänaval kauplusest alkoholi.
21. septembril teatati politseile, et eelmise nädala alguses varastati Kohila alevis Viljandi maantee kauplusest rahakott, milles oli sularaha, isikutunnistus, pangakaart ja mobiiltelefon. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 4000 eurot.
23. septembril sai politsei teate, et Aespas kuuldi ühe bussipeatuse juures laske. Väljakutsele reageerinud politsei selgitas välja, et alkoholijoobes 40-aastane mees tegi seni kindlaks tegemata relvast mitu lasku õhku ja läheduses oleva metsa suunas. Keegi juhtunus viga ei saanud. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Rapla vald
23. septembril teatati politseile, et varem vargusi toime pannud 48-aastane mees varastas Raplas Tallinna maanteel poest alkoholi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.
23. septembril sai politsei teate, et ööpäeva jooksul on Rapla vallas kahelt kinnistult varastatud ligi 200 meetrit vaskkaablit. Tekitatud varaline kahju on täpsustamisel.
24. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et Rapla vallas ründas 57-aastane mees endale tuttavat 55-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Arvutikelmused
24. septembril teatati politseile, et eelmisel päeval helistas 31-aastasele naisele üks vene keelt kõnelev mees, kes tutvustas ennast ühe pangatöötajana. Mees väitis, et naise pangakontot ning tema isikuandmeid üritatakse kuritarvitada, mistõttu on vaja kohe sekkuda. Helistaja teadis naise panga kasutajatunnust, isikukoodi ning palus tal Smart-ID kaudu oma isik kinnitada. Naine kinnitas oma isiku ning selle abil tehti erinevaid toiminguid naise pangakontol, sealhulgas 9780-eurone ülekanne ühele välismaisele pangakontole. Panga kiire sekkumise tõttu peatati tehing ning naine sai kogu summa tagasi.
27. septembril teatati politseile, et septembri keskel helistati 33-aastale naisele. Helistajad kõnelesid vene keeles ning tutvustasid ennast ühe panga turvatöötajatena. Nad väitsid, et naise kontolt on tehtud ülekanne ühe internetikaupluse arvelduskontole ning selle tagasikutsumiseks tuleb naisel kinnitada enda isik Smart-ID abil. Samuti küsiti naiselt tema internetipanga kasutajatunnust ning pangakaardi numbreid. Seejärel tehti kõne ajal naise kontolt omavoliliselt makse ühele krüptovaluuta platvormile. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 900 eurot.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Vaatamata keelule köeti pliiti
23. septembril kell 16.32 anti häirekeskusele teada, et Kehtna vallas Lelle alevikus Viljandi maanteel asuvas eramus köetakse pliiti, millele on eelnevalt pandud kütmise keeld. Pliit ei olnud ohutu ning korsten oli katki. Päästjad kustutasid tule pliidi alt ning kordasid elanikule üle, et niisuguses tulekoldes tuld teha ei tohi.

Põleng katlamajas
23. septembril kella 22.10 ajal süttis Kohila alevis Jõe tänaval asuva katlamaja hakk-konveieri punkris tolm. Kohal olnud töötajad lokaliseerisid enne päästemeeskonna jõudmist põlengu ning nende kiire tegutsemise tõttu tulekahju punkrist väljapoole ei levinud. Päästjad tühjendasid katlale etteandmise punkri ning tulekahju likvideeriti kell 22.31.

Saunakülas põles saun
24. septembril kell 20.04 põles Kehtna vallas Saunakülas sauna leili- ja duširuum, mille päästjad kell 22.08 kustutasid. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel. Päästjate esialgsetel andmetel puudus hoones kohustuslik suitsu- ja vingugaasiandur.

Liiklusõnnetused loomadega
25. septembril kell 20 käisid päästjad Tallinna-Pärnu mnt 46. km kaubiku ja põdraga juhtunud liiklusavariil, kus eemaldasid süttimisohu ja teelt klaasikillud. Juhtunust teavitati ka teehooldajaid. Hukkunud põdrale kutsuti järele jahimehed.
Kell 21.40 teatati Rapla vallas Tapupere külas sõiduauto ja hundiga juhtunud liiklusavariist. Päästjad tõmbasid hukkunud hundi tee äärde, märgistasid looma asukoha ja talle kutsuti järele jahimehed.

Kahe sõiduauto kokkupõrge
25. septembril kell 15.09 käisid päästjad Rapla vallas Nõmmkülas kahe sõiduautoga juhtunud liiklusavariil, kus kõrvaldasid süttimisohu ja puhastasid tee segamatuks liikluseks.

Haagisel süttis elektrijuhtmestik
27. septembril kella 13.11 ajal süttis Märjamaa vallas Kasti külas veoauto haagise elektrijuhtmestik. Inimesed kustutasid põlengu pulberkustutitega. Päästjad kontrollisid põlengukoha üle ja ohtu ei leidnud.

Deltaplaan kukkus alla
27. septembril kell 18.56 teatati, et Rapla vallas Iira külas Kuusiku lennuväljal kukkus alla deltaplaan. Päästjate saabumise ajaks oli kannatanu juba kiirabitöötajate hoole all. Päästjad kontrollisid avariilise deltaplaani lekke- ja tuleohutust. Deltaplaan jäi lennuvälja serva põõsastesse ning lendur kinnitas, et läheb sellele ise järele. Esialgu viidi mees vigastuste selgitamiseks ja esmaabiks haiglasse.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare