9.4 C
Rapla
Laupäev, 24 sept. 2022
spot_imgspot_img

Sillaotsa talumuuseumi künnipäeval kohtusid vana ja uus

Kuldsel sügispäeval, 25. septembril kogunes hea hulk huvilisi Velisele Sillaotsa talumuuseumi juurde, et osa saada masinate põnevast maailmast.

Talumuuseumi peahoonest üle tee sai tubli arv traktoreid põllu äärde ritta seatud. Sel korral tähistati üritusega Lanz Bulldog tüüpi traktorite kasutusele võtmise sajandat aastapäeva. Lanz-masinaid toodeti Saksamaal ja esimesed jõudsid Eestisse 1922. aastal.
Nii rääkis kohale tulnud huvilistele traktorite entusiast Eero Kotli. Tema sõnul oli Lanz Bulldoge Eestis kunagi üle saja, neist on säilinud vähemalt viisteist ning kaksteist on ka taastatud ja töökorras. Sillaotsa talumuuseumis sai uudistada seal juba üle kolmekümne aasta tallel olnud isendit. Sillaotsa masin on valminud aastal 1939.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised