5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
KultuurToidu minevik, olevik ja tulevik

Toidu minevik, olevik ja tulevik

Suurim teadust populariseerivate sündmuste sari, Teadlaste Öö festival (TÖF) toimus juba 16. korda, seekord 20.-24. septembrini. Selleaastase festivali peateema oli toit ja kõik, mis sellega seondub – mõttetoit, mõju keskkonnale, ühiskonnale ja inimesele, toidu tootmine, käitlemine ja pakendamine, toidu raiskamine, toidujäätmed jne.
Raplamaal toimus TÖF-i raames kaks üritust. Juurus Mahtra talurahvamuuseumis rääkis peavarahoidja Rait Talvoja Atla-Eeru kõrtsihoones talupoja toidulauast ja kommetest. Jutuks tulid vanema ja uuema aja talupojatoidud, toidunõud, toiduga seotud kombed ja tõekspidamised. Talvoja sõnul oli üritus väga tore ja kohaletulnud jäid rahule. Laupäevase maal elamise päeva puhul räägiti Juuru vallamajas toidu tegemisest leelõukal ja üldse vanema aja toidust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare