16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
SportKaspar Järvala Soomes

Kaspar Järvala Soomes

Heino Laiapea

Tänavune Eesti künnimeister Kaspar Järvala osales eelmisel nädalal Soome künnivõistlustel. Välisvõistlusi on vaja, et valmistuda MM-iks.
Esimesel päeval oli rohumaakünnil tema tulemus 7. koht, teisel päeval kõrrekünnis 8. koht ja kokkuvõttes ka 7. koht. Tavaatrade põhiklassis võistles 14 kündjat, pöördatradel üks. Noorteklassis oli registreerunud kolm osalejat, nendest kahe puhul olid sama perekonnanimega võistlejad ka põhiklassis. Ilmselt isad ja pojad.
Veteraniklassis oli registreeritud kolm osalejat, kellest kaks võistlesid samal ajal ka põhiklassis. Seega kokku 19 kündjat. Kaspar oli Soomes ainus välisvõistleja.
Võrdluseks, Eesti künnimeistrivõistlustel osales viies võistlusklassis 37 kündjat, neist arvukam oli vanatraktorite T 25 klass 11 võistlejaga. Noorkündjaid oli Eesti meistrivõistlustel 8, neist 5 Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist.
Kui olud lubavad, on Kasparil plaan minna sel aastal ka Taani künnivõistlustele. Kaspar Järvala künniklubi liikmed Priit Puuorg ja Kaspar Järvala on otsinud võimalusi ja käinud erinevatel välisvõistlustel: Euroopa meistrivõistlused, Venemaa lahtised meistrivõistlused, Läti ja Soome meistrivõistlused, Venemaa lahtised künnivõistlused ja veel mõned riigid. Nad on seal võistelnud edukalt.
Kaspar Järvala künniklubi asutati 2014. aastal. Pikemalt on künniklubi tegemistest lugeda Facebookis Kaspar Järvala künniklubi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare