2.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
ArvamusJuhtkiri: Haiguste ja haigetega manipuleerimine on alatu

Juhtkiri: Haiguste ja haigetega manipuleerimine on alatu

Koroonatormi järgmine laine kogub hoogu. Teadlased hoiatavad halvima eest. Haiglad on alustanud ettevalmistusi plaanilise ravi piiramiseks, ehk mõistavad mingi hulga meie kaaskodanikke jätkuvale vaevlemisele. Ja kõik teavad, et nakkuse edasikandumise üheks peamiseks põhjuseks on rumalus, mis peatas vaktsineerimise.

Eilehommikuste andmete järgi (Postimees) oli vähemalt ühe süstiga vaktsineeritud näiteks Kohilas 55,9%; Märjamaal 57,3%; Kehtnas 57,8% ja Raplas 59,4% vaktsineerimisele kuuluvatest isikutest. Ei pea olema meedik, et mõista – seda on selgelt vähe haiguse tõkestamiseks.

Selle taustal toimub juba pikemat aega haiguse, haigete ja tegelikult kogu rahva tervisega manipuleerimine. Manipuleerijateks on poliitikud. Raske uskuda, et suure osa meie poliiteliidist moodustavad lamemaalased, kellele pole grammigi kooliharidust külge jäänud, küll on aga usutav, et paljud neist on lihtsalt lootusetud küünikud. Jutt on kõigist poliitikutest. Nii nendest, kes kuuluvad koalitsiooni ja ei julge otsustavaid käike ette võtta, sest pelgavad valimiste eel saada süüdistatud inimõiguste piiramises, kui ka opositsiooni esindajatest, kes inetus võimuvõitluses toetavad nn vaktsiinivastaseid ning süüdistavad samal ajal võimul olijaid saamatuses. Ei saa olla, et need inimesed (nii koalitsioonis kui ka opositsioonis) ei tea, et niisugustel vastutustundetutel mängudel on väga valus hind.

Terve mõistus ütleb, et epideemia üle poliitilisi debatte ei peeta, elu korraldamise aluseks saavad olla ainult meedikute nõuannete järgi kehtestatud reeglid ning mitte kellelgi ei ole selles olukorras õigus otsustada, kas ta tahab olla haige, haigusekandja või hoopis surnu. Vähi või südame- ja veresoonkonnahaiguste puhul me ju sellist õigust endale ei nõua.
Saagem aru: me kas korraldame kohe ja praegu kogu rahva vaktsineerimise või istume jõulust alates karmide reeglite järgi kehtestatud eriolukorras (nagu sõbrad lätlased) ja ei räägi enam sõnagi mingitest inimõigustest. Nii on!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare