21.7 C
Rapla
Teisipäev, 5 juuli 2022
spot_imgspot_img

RXT motoklubi ühendab krossihuvilisi

Mariliis Vest

Motovõistluste tulemuste tabelis on Raplamaa krossisõitjad esindatud RXT motoklubi nime all. Millal selline klubi loodi ning millega on täpsemalt tegemist, seda uurisimegi.
RXT motoklubi loodi möödunud aasta jaanuaris ning peamised algatajad olid Rait Viiart ning Margus Maltsar. Viimase sõnul asutati klubi selleks, et eri vanuses motokrossisõitjad koondada ühe klubi alla Raplamaad esindama.
„Kuna Raplasse on tekkinud viimastel aastatel väga palju uusi krossisõitjaid, pidasime mõistlikuks luua keskkond ja klubi, kus tulevikus saaks hakata noori sõitjaid treenima,“ ütles Maltsar. Ta lisas, et sellega proovitakse populariseerida motokrossi kui väga tõsiseltvõetavat ja rasket spordiala.
Hetkel on motoklubis 16 aktiivset krossisõitjat, kellest neli on noored motokrossihuvilised. Klubi esisõitja on Tanel Rauk, kes tuli sel aastal Euroopa meistrivõistlustel kestvuskrossis teisele kohale ja motokrossi Eesti meistrivõistlustel MX local-klassis Eesti meistriks.
„Ka teistes klassides on sel hooajal väga häid tulemusi saavutanud Mihkel Reino ja Matis Maltsar,“ ütles klubi eestvedaja. Motoklubi nooremad sõitjad Oskar Hiietam ja Mick Mõttus on Maltsari sõnul näidanud käimasoleval hooajal suurepärast sõitu. Väga tähtsal kohal on mehe sõnul aga tehnika, selle korrashoid ning seadistamine, mille eest vastutab aktiivne krossisõitja ja mehaanik Tarvi Taelma.
Motohuvilistele loodud klubiga saavad liituda kõik, kellel on huvi motokrossi vastu ja olemas vajaminev tehnika ning varustus. Klubi eesmärk on koondada võimalikult palju krossisõitjaid, kes esindaksid maakonda nii Baltikumi kui ka Eesti meistrivõistlustel. Klubi liikmetega käiakse aeg-ajalt koos ka erinevatel krossiradadel treenimas. „Suvel korraldasime perepäeva meie kodurajal Jalasel. Kuna tegemist on individuaalspordiga, treenime enamjaolt eraldi.”

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised