8.3 C
Rapla
Teisipäev, 17 mai 2022
spot_img

Kukitemuki: Sten-Olle Moldau unistas ellu väikese Rapla SUURE plaadi

Arvustus

Läbi ja lõhki Rapla muusik Sten-Olle Moldau viimati välja antud plaat „Rapla“ peaks olema hetkel Rapla kandi turunduselement number üks, sest Steni loodud muusika on hingestatud, soe, kosutav ja olemuselt nii suur, et paremat kuvandit ühele kohale anda oleks keeruline.

Sten-Olle on küll öelnud, et see plaat ei ole tegelikult ju nii väga Raplast kui kohast, vaid pigem seostest, mis muusikul on oma kodukohaga ning mis suhted, teadmised ja tundmused on sellest lähtepunktist ja puutepunktidest siinkandis hargnenud. On ta ju aastaid elanud just selles punktis.
Ometi on plaadil nimeks „Rapla“ ja kui nüüd keegi seda plaati kuulab, hakkab kuuldut nautima, jääb mälusoppidesse ikka see kohanimi, mis plaadiga kaasas käib, ja Rapla ongi jälle natukene tuntum, veidikene lähedasem. Ka neile, kes võib-olla muul moel seda kohta üldse ei teagi. Ja neil, kes üldse ei teagi, on vahest eriti huvitav vaadata vinüülplaadi kõrvale ümbrisesse peidetud tinglikku Rapla kaarti, millele on märgitud Sten-Olle kodukandi tähtsamad ja vähemtähtsamad punktid.
Nii kaardi kui ka üleüldise plaadikujundusega on Sten-Olle päris täkkesse pannud. Õige otsus on lasta kunstnikel oma tööd teha. Ümbris on kõiksugu pingutusest ja mürast puhas, sellel on konkreetne välimus, mille taga on kindel idee, ja teostus on laitmatu. Kõik see lisaks suurepärasele muusikale viitab täielikult läbi mõeldud tegevustele ja mis kõige tähtsam – inimesel on olnud selge mõte.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised