8.8 C
Rapla
Neljapäev, 1 juuni 2023
UudisedRapla haigla avas taas koroonaosakonna

Rapla haigla avas taas koroonaosakonna

Möödunud neljapäeval avas Rapla haigla kaheksa ravivoodiga koroonaosakonna.
Haigla juhataja Pille Mukk tõdes, et vajadus tekkis tulenevalt tervishoiu hädaolukorra jätkuvast eskaleerumisest ning kogu regiooni haiglaravi vajavate haigete arvu kasvust. Ta lisas, et edasine ravivoodite arvu kasvuvajadus sõltub ümbritsevast olukorrast.
„Võrreldes eelneva kahe koroonalainega ei ole haiglaravi patsientide käsitluse põhimõtetes midagi muutunud,” ütles Mukk. Avatud osakond on nii-öelda üldosakond ja Raplas ei ravita intensiivravivajadusega patsiente. Sellised juhtumid suunatakse edasi kõrgemasse etappi.
„Seoses koroonaosakonna avamisega on plaaniline statsionaarne ravi lõpetatud, vähendatud on voodikohti nii sisehaiguste kui ka õendushooldusosakonnas,” lisas Mukk. Ambulatoorsetes teenustes ja eriarstide vastuvõttude osas see midagi ei muuda. „Samuti töötab erakorralise meditsiini osakond tavapärasel viisil,” ütles Mukk.
Küll aga rääkis haigla juhataja, et võrreldes möödunud kevad-talvega on olukord haigla jaoks keerulisem. Seda seetõttu, et mingilgi määral pole seekord vähenenud teiste respiratoorsete nakkuste hulk ega ka nende aegkriitilist abi vajavate patsientide arv, kelle pöördumise põhjus ei ole koroonaviirusnakkus.
„Kasvab ka koroonatestimist vajavate inimeste hulk ning selle kabineti töökoormus meie juures,” ütles Mukk. „Jätkuvalt oleme kõigile pidevalt ja ka ilma etteregistreerimata kättesaadavad vaktsineerimisteks polikliiniku poolel, kuhu ootame väga kõiki inimesi maakonnast, et tulevasi riske ühiskonnas raske haigestumise kontekstis vähegi maandada,” kutsus ta inimesi üles.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused