7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedRapla Konsumi juures on edaspidi vasakpööre lubatud (täiendatud)

Rapla Konsumi juures on edaspidi vasakpööre lubatud (täiendatud)

Oktoobri keskpaigas otsustas Rapla vallavalitsus muuta liikluskorraldust kahes Rapla linna erinevas paigas. Üks muudatus puudutab liikluskorraldust Konsumi poe juures. Senini ei saanud Tallinna maanteel liikuvad ja keskväljaku poolt tulevad sõidukid sooritada vasakpööret Hariduse tänavale, Konsumi poe kõrvale. Edaspidi on see lubatud.

Rapla abivallavanem Triin Matsalu selgitas, et otsus tehti seoses keskväljaku teise etapi planeerimise ja rajamisega. Selle käigus kaob edaspidi võimalus autoga Taara tänavalt Hariduse tänavale pääseda. „Probleemi lahenduseks on vasakpöörde lubamine antud ristmikul. Uue liikluslahenduse väljatöötamisse oli kaastaud ka Rapla Tarbijate Ühistu. Tallinna mnt – Haridus tänava võimaliku liikluskorralduse muudatuse hindamiseks telliti ekspertarvamus Inseneribüroolt Stratum. Ekspert jõudis arvamusele, et vasakpöörde lubamine Tallinna mnt ja Hariduse tn ristmikul olulisi liiklusohutuse ja liikluse läbilaskvuse probleeme ei tekita. Eksperthinnangu põhjal Rapla Vallavalitsus ka sellekohase otsuse langetas,” ütles Matsalu.

Teine muudatus puudutab Ülejõe tänava piirkonda, kus kehtestati piirkiiruseks 30 km/h.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sass
22. okt. 2021 14:12

Lühidalt puhas jama. Kui auto jääb keset sõidrida seisma,tekib sinna kohe “saba,lisaks üritab siis olematust taskust buss välja trügida+veel ülekäigurada. Hariduse tn suurema masinaga niigi suht kitsas parempööret teha jne.