-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedNoored peavad hakkama esitama vaktsiinipassi

Noored peavad hakkama esitama vaktsiinipassi

Valitsus otsustas täna, 10. oktoobril, et alates tulevast nädalast tuleb üle 12-aastastel noortel üritustele pääsemiseks ette näidata vaktsiinipass või negatiivne tõend.

Erinevalt täiskasvanutest saavad nad tegevuses osaleda ka negatiivse testiga, kuna neil pole olnud võimalik vaktsineerida sama kaua kui täiskasvanutel, ütles peaminister Kaja Kallas valitsuse pressikonverentsil.

Negatiivne test tuleb teha kas tervishoiuteenuse osutaja juures või apteegis, kes väljastavad vastava tõendi.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on 12-15-aastastest pea pooled juba ühe doosiga vaktsineeritud. 16-18-aastaste seas on praegu kõige rohkem nakatumisi, rääkis minister.

Meelelahutusüritused peavad lõppema hiljemalt kell 23, kuna viiruseleviku võimalus on õhtustel alkoholimüügiga üritustel suurem. “Meelelahutuskohad, üritused, kinod, teatrid,” loetles peaminister.

Edaspidi peavad vaktsineerimistõendi kontrollijad vaatama ka inimese isikut tõendavat dokumenti, et nimed dokumentidel kattuks.

Peale koolivaheaega algab koolides kiirtestimine. Testid jõuavad koolidesse hiljemalt esmaspäeval. “Palun juba ette vabandust, kindlasti tekitab testimine alguses segadust. Palun kõigil, kellel on küsimusi, helistada haridus- ja teadusministeeriumile, me püüame vastata nii palju kui on võimalik,” ütles Kersna.

Lähikontaktsed lähevad edaspidi kohe PCR-testile, kuni tulemuse selgumiseni peavad lapsed olema kodus isolatsioonis. See tähendab vähemalt kahepäevast kodus olemist.

Kui alla 12-aastased lähevad eneseisolatsiooni kogu klassiga, peab kool tagama distantsõppe.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare