9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportSelgusid maakonna meistrid males

Selgusid maakonna meistrid males

Mariliis Vest

30. oktoobril kogunesid Kohila gümnaasiumisse malesõbrad, sest toimus 45. A. Hammeri mälestusturniir, kus selgitati välja ühtlasi ka maakonna meistrid kiirmales ning Rapla spordiveteranide meistrid. Osalejaid oli kokku 29.

Maakonna meistrivõistluste meeste arvestuses murdsid pead üheksa võistlejat, meistriks krooniti Agu Kipso. Sarnaselt möödunud aastaga tuli teisele kohale Kaimar Puussepp, kes ühtlasi saavutas esikoha spordiveteranide esimese grupi (kuni 64 a) arvestuses. Meeste kolmas oli Hendrik Olde. Naisi oli kohale tulnud kolm ning maakonna meistriks tuli nii nagu eelmiselgi aastal Margit Brokko, kes oli ka veteranide arvestuse parim. Talle järgnesid Ülle Laasner (veteranide 2. koht) ja Birgit Visnap. Ka noormeeste seas näitas parimaid oskusi möödunud aasta võitja Jegor Dzjuba. Tema järel jäi teiseks Rene Jürgens ning kolmandaks Siim Esko.

Maakonna spordiveteranide meeste esimese grupi teine koht läks Jaan Urgasele, pronksmedal Ivar Sirbile. Teise grupi (65+) parim oli Aimur Pailk ning teine Enn Viitkar.
A. Hammeri mälestusturniiri arvestuses võistlesid maletajad ka väljastpoolt maakonda. Esimese ning teise koha ja kolmanda kuni kuuenda koha tulemused olid samad, auhinnatud said aga viis paremat: Agu Kipso, Kaimar Puussepp, Karl Erik Olde, Hendrik Olde ja Anatoli Dzjuba. Eraldi premeeriti parimat noort Karl Erik Oldet, parimat veterani Anatoli Dzjubat ning parimat naismängijat Margit Brokkot.

Võistluse üks eesmärk oli Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva tähistamine. Peakohtunik Olavi Pai sõnul on Rapla maleklubil pikaajalised sõprussuhted ka maakonnast väljapoole, mistõttu oli kohal ka mitmeid Tallinna tegijaid, näiteks Jüri Järvet, Jaan Sander ja Mati Poom.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare