14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedRaplas tõuseb soojuse hind 14 protsenti

Raplas tõuseb soojuse hind 14 protsenti

Energiakontsern Utilitas andis välja pressiteate, et Konkurentsiamet kinnitas uueks soojuse piirhinnaks Utilitase Tallinna võrgupiirkonnas, kuhu kuuluvad Tallinn ja Maardu, 83 eurot, ning Rapla võrgupiirkonnas 72,34 eurot MWh kohta. Soojuse piirhindade tõusu põhjustas maagaasi erakordselt suur hinnatõus. Uued soojuse piirhinnad hakkavad kehtima alates 1. detsembrist ja uute hindadega arved jõuavad klientideni jaanuaris.

„Enne 2015. aastat on Rapla kaugküte olnud 100% maagaasil. Eesmärgiga vähendada importkütuse kasutamist ja stabiliseerida soojuse hinda, investeeris Utilitas ka Raplas taastuvkütustele üleminekusse ning 2015. aastal oli käivitatud uus hakkepuidul töötav katlamaja. Tipukoormuste katmiseks aga kasutatakse maagaasi, mis põhjustaski praegust soojuse hinnatõusu. Kuivõrd maagaasi osakaal on Rapla kaugküttevõrgus 15% kogu aastatoodangust, jääb tõus 14 protsendi ulatusse. Seal, kus maagaasi osakaal suurem, on ka hinnatõusu protsent kõrgem.

Utilitase puiduhakke kasutamine leevendab gaasi hinnatõusu mõju soojuse hinnale, sest ainult maagaasi kasutavates piirkondades võib mujal Eestis soojuse hind ulatuda 150 euroni MWh kohta. Tootjaid ja tarbijaid tabas käesolev energiakriis ühtemoodi ja loodame, et järgmise aasta jooksul maagaasi turuolukord normaliseerub ning saame ka soojuse hinnaga alla tulla,” ütles Utilitase kaugkütteettevõtete juht Robert Kitt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare