15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedMuudetud: Kohila uus vallavanem kinnitati ühehäälselt (täiendatud)

Muudetud: Kohila uus vallavanem kinnitati ühehäälselt (täiendatud)

Reedel, 29. oktoobril andis Isamaa teada, et Kohila vallas moodustavad nad koalitsiooni EKRE-ga. Varem olid nad konsultatsioone pidanud kõigi volikokku mandaadi saanud erakondade ja valimisliiduga.

Isamaa esinumbri Heiki Hepneri sõnul võib selle, miks nad just EKRE koalitsioonipartneriks valisid, kokku võtta asjaoluga, et ka vastaspool, valimisliit Parem Kohila andis teada, et nad peavad konsultatsioone koalitsiooni moodustamiseks. Hepneri sõnul on see täiesti tavaline poliitiline käik. Teisele ringile konsultatsioonidega läks Isamaa EKRE-ga, uurides nende mõtteid. Programmiliselt ei olnud Isamaal ühegi osapoolega mingeid vastuolusid või erimeelsusi. Hepner lisas, et neil oli põhjalik programm ja ükskõik milline osapool oleks seda omapoolt sobivalt täiendanud.

EKRE-ga suheldes räägiti programmi teemad lahti, põhipunktides oldi neljapäevaks kokku leppinud ja vastutusvaldkonnad olid jagatud, ka komisjonide juhtimise osas. Isamaa erakond täidab eelarvekomisjoni, maakomisjoni, hariduskomisjoni, sotsiaalkomisjoni, spordikomisjoni ja tunnustuskomisjoni esimehe positsiooni. EKRE täidab kultuurikomisjoni ja külade ning turvakomisjoni esimehe positsiooni.

Tööjaotus valla juhtimises lepiti kokku nii, et Isamaa erakond täidab vallavanema koha. Selle nime jättis Hepner nädala alguses veel välja ütlemata, kuna toimumata oli nende erakonnasisene kohtumine, kus vallavanem vormiliselt kinnitatakse. Isamaa sai kokku eile, 4. novembri õhtul ning ühehäälselt kinnitati uue vallavanema kanditatuur. Nime aga Hepner reedese seisuga veel välja ei ütle, kuna uus vallavanem tuleb erasektorist ja peab hetkel läbirääkimisi oma tööandjaga.

Vallavolikogu esimehe koht jaguneb kahe erakonna vahel põhimõttel 2+2. Esimesel kahel aastal juhib volikogu tööd Isamaa ja kahel järgneval aastal EKRE. Isamaa-poolseks volikogu esimeheks esimeseks kaheks aastaks saab Heiki Hepner. Kahel järgmisel aastal juhib volikogu tööd Kaupo Männiste EKRE-st.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare