-1.2 C
Rapla
Laupäev, 27 nov. 2021

TalTech osutus Avis Utilitas Raplale liiga kõvaks pähkliks

Avis Utilitas Raplal tuli pühapäeva, 7. novembri õhtul vastu võtta hooaja neljas kaotus. Tallinna Tehnikaülikooli spordihoones toimunud Paf Eesti-Läti korvpalliliiga kohtumises tuli tunnistada kodumeeskonna TalTech-i paremust tulemusega 82:73. Kohati suutis Avis Utilitas Rapla hoida ka eduseisu, kuid neljandal veerandajal lasti vastased liiga kaugele ette ning järgi neile enam ei jõutud. Küll aga oli positiivne uudis see, et vigastuspausilt on tagasi Saimon Sutt.

Algviisikud:

TalTech: Mikk Jurkatamm, Karl Andres Matute Perner, Gregor Ilves, Ran Andre Pehka, Indrek Kajupank
Avis Utilitas Rapla: Jamaure Gregg, Tom Kaldre, Demajeo Wiggins, Markus Ruubel, Sven Kaldre

Esimene veerandaeg kulges võrdselt, kuigi kerget initsiatiivi hoidis Rapla. Küll aga kollitasid neid isiklikud vead. Kui mängitud oli 1:30 oli Sven Kaldre teinud juba kaks isiklikku viga, mida võis tõlgendada kerge ohumärgina. Teisele veerandajale mindi vastu Rapla 8-punktilises eduseis 23:15. Eriti ilusad olid just veerandaja lõpusekundid kui Darryl Tucker Jr tõi Raplale 2+1 olukorras juurde kolm punkti. Samuti oli Rapla fännidel kindlasti hea meel näha, et platsil on tagasi vigastuspausilt naasnud Saimon Sutt. Küll aga ei ole enam meeskonnas mängujuht Rickey McGilli, kes lahkus Eestist loetud päevad tagasi ning jätkab karjääri Ungaris.

Teisel veerandajal kasvas Rapla eduseis 27:17 peale, kuid hakkas seejärel sulama. Kui viis minutit oli mängitud jõudis TalTech Raplast ühe punkti kaugusele 27:26. Selle skoori tõi tabloole tabava kaugviske teele saatnud Mikk Jurkatamm. Muideks, vahetult enne kohtumise algust sai Jurkatamm kätte auhinna selle eest, et ta oli Paf Eesti-Läti liigas oktoobri parim mängija. Üle pika aja läks TalTech taas juhtima seisul 30:29 kui Oliver Metsalu realiseeris vaheltlõike korviks. Esimese poolaja lõpuks oli selge, et Rapla on initsiatiivi käest andnud ning TalTech on mängus tugevalt tagasi. Poolajapausile mindi kodumeeskonna kerges eduseisus 36:35.

Kahekümne mänguminuti järel oli Mikk Jurkatamm visanud TalTech-i poolelt 10 punkti ja Rapla resultatiivseim oli Darryl Tucker Jr 9 punktiga. Rapla tegi esimesel poolajal 11 pallikaotust ning TalTechil oli neid 7.

Kolmandat veerandaega alustas paremini küll TalTech, kuid vaateulatusest välja ei lasknud Rapla neid kordagi. Energiline ja võitluslik mäng kulges terve veerandaja jooksul. Rapla poolelt näitas jätkuvalt head mängu Darryl Tucker Jr, kes juba veerandaja keskpaigaks oli kokku kogunud kümme lauapalli. Vastaste poolelt sattus kolmanda veerandaja lõpus heasse hoogu Sten Sokk tabades kaks kaugviset järjest. See tagas TalTechile eduseisu 61:53.

Viimase kümne minuti eel oli õhus päris korralikult intriigi. Kas Rapla suudab kaotusseisu tasa mängida? Kes Rapla mängijatest võtab initsiatiivi ja mängujuhtimise enda peale? Lühike vastus: Kaotusseisu tagasi mängida ei suudetud. Otsustavat veerandaega alustas TalTech 11:3 spurdiga ja läks sealt edasi oma teed. Ülikoolimeeskond kaitses oma eduseisu vapralt. Lõpusireeni kõlades olid nende võidunumbrid 82:73.

Nii Indrek Kajupank kui Sten Sokk viskasid TalTechi poolelt 19 punkti. Mikk Jurkatamm lisas veel 13 punkti. Rapla resultatiivseim oli Darryl Tucker Jr, kes viskas 16 punkti ning Demajeo Wiggins toetas omasid 14 punktiga. Seajuures oli Tucker Jr üleplatsimees lauapallide hankimisel kogudes neid kokku 15.

See oli Avis Utilitas Rapla jaoks käesoleva hooaja neljas kaotus. Selle kõrval on neil tabelis kirjas ka kaks võitu. Neljateistkümne meeskonna konkurentsis annab see praegu turniiritabelis kümnenda koha.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised