2.7 C
Rapla
Pühapäev, 25 veebr. 2024
KultuurVene hing Eesti kuues Rakvere moodi

Vene hing Eesti kuues Rakvere moodi

Rakvere Teatri „Onu Vanja” on Eili Neuhausi Tšehhovi-lavastus, kus saavad kokku vene hing, armastus ja igatsus. Rapla kultuurikeskusesse jõuab klassikalavastus neljapäeval, 18. novembril kell 19.

Anton Tšehhovi „Onu Vanja” tegevus toimub metsade keskel maamõisas, mida võtab vaevaks külastada haritud professor oma glamuurse noore naisega. Nende tulek pöörab pea peale mitte ainult mõisaelanike senise elukorralduse, vaid ka nende hinged.

Lavastaja sõnul on “Onu Vanja” ühe perekonna lugu, mis esmapilgul tundub lihtsana, kuid Tšehhovi puhul oleks selline hinnang kuritegu. “Ta on lihtsalt nii suur meister, kes oskas tindi, paberi ja sõnadega lahti muukida või vähemalt viidata inimesele, kes oma igatsustes muutub järsku elavaks. See näitemäng on üks sügavamaid ja inimlikumaid draamatekste, mida ma seni olen pidanud lavastama. See lugu räägib ka armastusest, üldinimlikest suhteprobleemidest, aga minu jaoks eelkõige inimesest, kes on tahtnud elada oma elu võimalikult hästi ning ühel hetkel küsib ta iseendalt, mida ma elult tahan?”

Osades Ülle Lichtfeldt, Jaune Kimmel, Helgi Annast, Laura Baumverk (külalisena), Hannes Kaljujärv (Vanemuine), Velvo Väli, Toomas Suuman ja Tarmo Tagamets.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused