-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedRapla valla koalitsioonileping sai allkirjad

Rapla valla koalitsioonileping sai allkirjad

Rapla Kultuurikeskuses sai 10. novembril allkirjad Rapla valla koalitsioonileping. Valda asuvad juhtima EKRE, Reformierakonna ja valimisliidu Sidus Rapla kolmikliit.

EKRE esindaja Rene Kokk ütles, et sõlmitud leping vaatab kaugemale kui ainult järgmised neli aastat. „Tegelikult vaatame oluliselt pikemasse perspektiivi,” lisas ta. Samuti tõi ta välja, et leping keskendub väga erinevatele valdkondadele. „Me võime kindlasti öelda, et praegune koalitsioonileping vaatab Rapla valla tulevikku nii valla perspektiivist kui kindlasti ka Rapla valla kui maakonnakeskuse perspektiivist,” jätkas Kokk.
Koalitsioon peab oluliseks, et lapsed saavad koolidest parima hariduse, eestimeelse kasvatuse, eluterved ja traditsioone austavad väärtushoiakud. Samuti peetakse tähtsaks Rapla vallavalitsuse ja ettevõtjate koostööd uute töökohtade loomisel läbi ettevõtlusvaldkonna eesmärgistatud arendamise.
Koka sõnul koalitsioonile oluline Rapla valla kõikide piirkondade tasakaalustatud areng. „Toetame kodulähedaste lasteaiarühmade ja koolide säilimist ning vajadusel loome uusi lasteaiakohti. Toetame valla iga piirkonna identiteedi ja kultuuripärandi hoidmist. Oluline on viia ellu plaan rajada koostöös erasektoriga Raplasse vee- ja saunakeskus, et tagada lastele ujumise algõpe, elanikele lõõgastumisvõimalused ja vanemaealistele tervise taastamiseks sobivad tingimused. Töötame koos selle nimel, et parandada meditsiini- ja teiste teenuste kättesaadavust,“ ütles Kokk.
Reformierakonna esindaja Kalle Toometi sõnul usub Eesti Reformierakond, et Rapla vallal on eeldusi ja võimekust luua oma tänaste ja tulevaste kodanike ootustele vastav parem elukeskkond. „Pöörame rohkem tähelepanu avaliku ruumi planeerimisele ning korrashoiule. Uuendame sportimisvõimalusi ja leiame võimaluse Raplasse koerte jalutus ja harjutusväljaku rajamiseks. Anname endast parima, et Rapla linn saaks nelja aasta jooksul kauaoodatud veekeskuse. Tegutseme sihikindlalt selle nimel, et Rapla vald oleks parim koht kus elada ja töötada,” ütles Toomet.
Toomet rõhutas samuti Rapla valla kui maakonnakeskuse olulisust. Ta tõi välja, et Rapla vald suudaks piirkonnas hoida enam kui tänased 13 000 elanikku.
Valimisliidu Sidus Rapla üleskutse on „15000 vallaelanikku aastaks 2030!”. „See on piisavalt suur eesmärk, mis paneb meile suure vastutuse. Meie eesmärgid ei ole ühe valimisperioodi püstitused, vaid pikaajalised vaated Rapla valla terviklikust arengust järgneval kümnendil. Alustuseks peame muutma organisatsioonikultuuri Rapla vallavalitsuses ja rakendama tänapäevaseid juhtimis- ja kommunikatsioonimeetodeid, et omavalitsuse poolt pakutavate teenuste tase oleks kõrge ja kodanikud rahul. Samas ootame me vallakodanikelt suuremat pühendumist vallaelu korraldamisse ja arendamisse, et otsese suhtluse kaudu taastuks usaldus kohaliku võimu ja kodanike vahel,“ ütles valimisliidu esindaja Margus Jaanson.
Vastavalt koalitsioonilepingule nimetab vallavanema ja volikogu aseesimehe ametisse EKRE ning volikogu esimehe Reformierakond.

Tutvu koalitsioonilepinguga SIIN.

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
11. nov. 2021 06:08

Koerte jalutusväljakute asemel võiks lõpuks vanadekodu ehitamine ette võtta. Jaanson vist tahab jälle Jaapani vanurite siiameelitamisega jätkata et elanike arvu suurendada

ei ole rahul
11. nov. 2021 14:24

Kuidas on siin vallas võimalik, et toomet jälle pumba juures. kas kunagi näriliste võim ka lõppeb? eks mutli kamba “poliittehnoloogia” mängud maksid kätte. oli see valimisliit võimul, aga tooetile leiti ikka ja alati kuskile koht. huvitav küll miks???? kogu see aastakümneid võimutsenud kamp on ühe pee kaks kannikat. aga matsirahvas valib ikka samu tegelasi. loodan, et ekre toob uusi tuuli ja ei peta inimeste ja valijate ootusi

Alar
11. nov. 2021 17:05

Tõe huvides pean ära märkima, et see “mutli kamp” ei leidnud möödunud nelja aasta jooksul Toometile kuskile ühtegi kohta. Ja EKRE uued tuuled puhusid ka eelmisel valimisperioodil.

Sass
14. nov. 2021 17:08

Vallakodanlasteliit hiilgab ikka oma korruptiivse teede asfalteerimistega…(oma häärberite lähedal on tee ikka jube sitt,mujal ju dimm ? ) suht sita maitsega lood,seega neid ei valinud. Valik langes vastuvoolu ujujale,vaatan kas saab hakkama,kui mitte,uuel perioodil uued valikud …