6.1 C
Rapla
Kolmapäev, 8 mai 2024
SportKaarel Välbi viimase sekundi kolmene tõi Avis Utilitas Raplale võidu BC Kalev/Cramo...

Kaarel Välbi viimase sekundi kolmene tõi Avis Utilitas Raplale võidu BC Kalev/Cramo üle

Hiiumaa spordikeskuse tabloo näitas, et mängu lõpuni jääb kaks sekundit kui 17-aastane Kaarel Välb saatis korvi poole teele kolmepunktiviske. Tegemist oli Eesti superkarika veerandfinaalseeria teise mänguga Avis Utilitas Rapla ja BC Kalev/Cramo vahel ning viske hetkel juhtis Tallinna meeskond ühe punktiga. Kaarel Välbi vise langes aga korvi ning see tõi Raplale igati magusa 70:68 võidu valitseva Paf Eesti-Läti liiga meistri üle.

Reedel, 12. novembril avati pidulikult uus Hiiuma spordikeskus, mis asub Kärdlas. Õhtu naelaks oli Eesti superkarika veerandfinaalseeria vastasseis Rapla ja BC Kalev/Cramo vahel. Pealinlastel oli küll esimesest mängust kaasa võtta 31-punktiline eduseis, kuid platsil maksis see vähe. Rapla mängis isuga ning jahtis võitu. Lõpuks teeniti see eriti dramaatilisel moel ning need hetked jäävad fännidele kindlasti pikaks ajaks meelde.

Algviisikud:

Avis Utilitas Rapla: Jamaure Gregg, Tom Kaldre, Saimon Sutt, Darryl Tucker, Sven Kaldre
BC Kalev/Cramo: Jequan Lewis, Ojars Silins, Rauno Nurger, Martin Dorbek, Kristjan Kitsing

Juba enne mängu oli selge, et Rapla seisab monumentaalse ülesande ees. Edasipääsu nimel heitlemiseks oleks vaja olnud BC Kalev/Cramo alistada vähemalt 32 punktiga. Esimesel veerandajal oli näha, et paremini saavad minema just vastased. Esimese kümne minuti jooksul hoiti eduseisu ning minutilisele puhkepausile mindi pealinna klubi eduseisus 23:13.

Kuna BC Kalev/Cramo pidas eelmise mängu vähem kui 48 tundi varem Belgias, siis võis nende mängust välja lugeda mõningaid väsimusemärke. On tähelepanuväärne, et teise veerandaja esimese kuue ja poole minutiga suutsid nad visata kõigest kolm punkti. Samal ajal ladusid Rapla poolelt korve nii Jamaure Gregg kui Sven Kaldre. Viigini enne poolajavilet siiski ei jõutud, kuigi sellele oldi lähedal. Esimese poolaja võitis BC Kalev/Cramo 34:32.

Esimese poolaja resultatiivseim mängija oli Sven Kaldre, kes tõi Rapla kontosse 10 punkti. Jamaure Gregg lisas 7. Vastaste poolelt viskasid nii Ojars Silins kui Rauno Nurger 6 punkti.

Teine poolaeg algas võimsa Sven Kaldre kolmesega, mis viis Rapla juhtima 35:34. Jätkus võrdne heitlus, mis hetkeks arenes ka päris tuliseks vastasseisuks. Darryl Tucker tegi kaitses Rauno Nurgeri vastu ebasportliku vea, millele järgnes mängijate vaheline sõnelus. Sellele tuli vahele Kristjan Kitsing, kes sai selle eest ka ise ebasportliku vea. Suuremaks arveteklaarimiseks siiski ei läinud. Rapla suurim edu oli kolmandal veerandajal 44:40, kuid siis hakkas see vähenema. Neljandale veerandajale mindi vastu viigiseisul 51:51. Küll aga oli ohumärk see, et kolmel Rapla mängijal oli selleks hetkeks kirjas neli isiklikku viga. Nendeks olid Saimon Sutt, Tom Kaldre ja Darryl Tucker. Vastastest polnud kellelgi isegi kolme isiklikku viga.

Esimesena langes viie veaga välja Tucker. Sellele järgnes võitluslik mäng, kuid edukamalt tuli sellega esialgu toime BC Kalev/Cramo. Peale Tuckeri langes viie veaga välja veel Saimon Sutt ja viimasel minutil ka Tom Kaldre. Mängu lõpp kujunes pingeliseks. Külalismeeskond hoidis väikest 2-3 punktilist eduseisu ent viimaseks 24 sekundiks sulas see ühe punkti peale ning rünnakule asus Rapla. Tabav vise tähendanuks võitu. Pall jõudis 17-aastase mängujuhi Kaarel Välbi kätte, kes saatis teele tabava kolmepunktiviske ning tõi tabloole skoori 70:68 Avis Utilitas Rapla kasuks. Peale seda oli pealinlastel veel võimalus poole sekundiliseks rünnakuks, kuid tulu see ei toonud. Niisiis sai Rapla kirja magusa võidu, kuigi Eesti superkarika nelja tugevama sekka pääses ikkagi BC Kalev/Cramo.

Huvitav tähelepanek oli ehk see, et Kaarel Välb viskaski terve mängu peale ainult kolm punkti. Peale viimase sekundi korvi ta rohkem resultatiivseid viskeid teele ei saatnudki. Avis Utilitas Rapla suurim korvitegija oli Sven Kaldre 20 punktiga. Ricards Vanags toetas meeskonda 14 punktiga. BC Kalev/Cramo resultatiivseim oli Jequan Lewis 19 punktiga.

Mängujärgses intervjuus ütles Rapla mängija Martin Paasoja Delfi TV-le, et ta võtab seda kui kingitust, mille teised mängijad talle tegid. Paasoja on ise Hiiumaalt pärit ning seega oli reedene sündmus tema jaoks veelgi erilisem. Küll aga ei saanud ta vigastuse tõttu ise mängus kaasa teha. “See on ikka üliäge,” ütles ta kogu reedese sündmuse kohta. Ühtlasi avaldas ta lootust, et Hiiumaa lapsed said sellest mängust inspiratsiooni, et ka ise rohkem sportlaseks saamisel pingutada – eriti nüüd kui Kärdlas on olemas korralik spordihoone. Mängust rääkides ütles Paasoja, et välja mindi võidu peale. “Olgem ausad, kolmekümne-punktilist kaotust on raske tagasi mängida ükskõik millise meeskonna, eriti BC Kalev/Cramo vastu. See oleks raske kui mitte võimatu ülesanne. Aga võit oli meie eesmärk ja selle me tegime ära,” ütles Paasoja.

Eesti superkarika nelja tugevama vaheline turniir mängitakse 17. ja 19. detsembril Tartus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare