Kurtsin kodus, et keegi ei sรถรถ rรถstsaia. Muidu lรคks see moosi vรตi meega suure heameelega, kuid praegu oleks nagu rรถstsaia soolikas kadunud. Laps siis pakkus, et tehku ma sellest saiavormi. Pole kunagi seda teinud ja ei ole ka tahtmist olnud, kuna meeles on koolisรถรถkla saiavormid piimas, mis olid lihtsalt jรตledad. Leidsin aga รผhe Ragne Vรคrgi saiavormi retsepti, kus on kaneelil suur roll.
Seekordne roog on kรผll hea nรคide sellest, et alati tuleb retsept mitu korda lรคbi lugeda. Ja mรตttega. Kuidagi juhtus nii, et ma ei mรคrganud esimeses lauses seda osa, mis รผtleb, et vรตi tuleb vahustada peale suhkru ka kaneeliga. Kui veast aru sain, lisasin kaneeli kรผll saiakuubikutele, kuid selle tulemusel nรคeb saiavorm pealt tumedam vรคlja. Vigadest aga รตpitakse.
Vaja lรคheb: 11 rรถstsaiaviilu; vรตie: 150 g toasooja vรตid, 100 g suhkrut, 5 tl jahvatatud kaneeli; kate: 2 dl piima, 4 dl rรตรตska koort (35%), 3 muna, 1 apelsini riivitud koor, 2 tl vanillsuhkrut, 2โ3 sl suhkrut, 1 tl kaneeli.
Tee nii: Vahusta toasoe vรตi kaneeli ja suhkruga. Mรครคri saadud segu rรถstsaiaviiludele. Lรตika saiaviilud kuubikuteks (รผhest viilust saad 9 tk) ja aseta vormi (26 ร 18 cm). Katteks sega kรตik ained omavahel ja vala segu saiakuubikutele. Suru kergelt ja lase saiavormil toatemperatuuril 15 minutit seista. Seejรคrel kรผpseta 180-kraadises ahjus 35โ40 minutit.




