-5.7 C
Rapla
Laupäev, 4 dets. 2021

Retsept: Saiavorm kaneeliga

Kurtsin kodus, et keegi ei söö röstsaia. Muidu läks see moosi või meega suure heameelega, kuid praegu oleks nagu röstsaia soolikas kadunud. Laps siis pakkus, et tehku ma sellest saiavormi. Pole kunagi seda teinud ja ei ole ka tahtmist olnud, kuna meeles on koolisöökla saiavormid piimas, mis olid lihtsalt jõledad. Leidsin aga ühe Ragne Värgi saiavormi retsepti, kus on kaneelil suur roll.
Seekordne roog on küll hea näide sellest, et alati tuleb retsept mitu korda läbi lugeda. Ja mõttega. Kuidagi juhtus nii, et ma ei märganud esimeses lauses seda osa, mis ütleb, et või tuleb vahustada peale suhkru ka kaneeliga. Kui veast aru sain, lisasin kaneeli küll saiakuubikutele, kuid selle tulemusel näeb saiavorm pealt tumedam välja. Vigadest aga õpitakse.

Vaja läheb: 11 röstsaiaviilu; võie: 150 g toasooja võid, 100 g suhkrut, 5 tl jahvatatud kaneeli; kate: 2 dl piima, 4 dl rõõska koort (35%), 3 muna, 1 apelsini riivitud koor, 2 tl vanillsuhkrut, 2–3 sl suhkrut, 1 tl kaneeli.

Tee nii: Vahusta toasoe või kaneeli ja suhkruga. Määri saadud segu röstsaiaviiludele. Lõika saiaviilud kuubikuteks (ühest viilust saad 9 tk) ja aseta vormi (26 × 18 cm). Katteks sega kõik ained omavahel ja vala segu saiakuubikutele. Suru kergelt ja lase saiavormil toatemperatuuril 15 minutit seista. Seejärel küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 minutit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised