5.5 C
Rapla
Teisipäev, 21 mai 2024
UudisedRapla riigimaja rekonstrueerimine sai aasta innovatsiooniprojekti tiitli

Rapla riigimaja rekonstrueerimine sai aasta innovatsiooniprojekti tiitli

Eile toimus ehitussektori virtuaalne konverents „Ehitus 2022+: E-horisont”. Tegemist on ehitusvaldkonna kõige olulisema konverentsi ja auhinnagalaga. Seal arutleti, milline on ehitus- ja arhitekuurivaldkonna hariduse tulevik ning kuidas äratada noortes valdkonna vastu rohkem huvi. Samuti kuulutati ehitusauhindade galal välja sektori aasta säravaimad tegijad ja projektid. Tunnustusi jagasid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, eralaliidud ja Digitaalehituse klaster

Konverentsi teises osas kuulutati pidulikult välja, kes saavad tiitlid digiehituse tulevikutegija, aasta noor ehitusinsener, aasta innovatsiooniprojekt, aasta ehitusprojekt (rajatis ja hoone), aasta tegu, aasta ehitusinsener, aasta ehitaja ja tark tellija.

Digitaalehituse klaster andis välja “Aasta innovatsiooniprojekt 2021” tiitli ja see läks Rapla riigimaja rekostrueerimisele, mida teostas Nordlin Ehitus.

Rapla riigimaja kohta toodi välja, et selle ehitusel tehti julgeid samme, mida saab ka teistele eeskujuks tuua. Projekti kaasati õigeaegselt BIMi koordinaator ning peale lammutust tehti ehitaja initsiatiivil projekteerimise sisendiks punktipilve mõõdistus, millele teostati automaatne punktipilve analüüs mudelitega.

Konverentsi korraldasid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Eesti Ehitusinseneride Liit, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liit, Eesti Arhitektide Liit, Eesti Ehitusettevõtjate Liit ja Digitaalehituse klaster. Konverentsi ja auhinnagalat on võimalik järgi vaadata lehelt eehitus.ee.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
25. nov. 2021 07:17

See kõik on tore aga tahaks ikka vägisi teada mitu milli on sinna majja ära uputatud ja millise kasu võiks selline maksumaksja raha tuulutamine raplakatele tuua?