19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 20 mai 2024
UudisedÜks kodanikupäeva aumärk tuli ka Raplamaale

Üks kodanikupäeva aumärk tuli ka Raplamaale

26. novembril 1918 võttis Maanõukogu vastu määruse “Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta”, millega loodi esmakordselt juriidilises tähenduses mõiste “Eesti kodanik”. Sisuliselt oli tegemist Eesti riigi esimese kodakondsusseadusega. Tänasel kodanikupäeval tähistataksegi Eesti Vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäeva. Seda päeva on tähistatud 1998. aastast saadik.

Sellel päeval on saanud traditsiooniks tunnustada vastutustundelisi ja kaasinimeste suhtes hoolivana silma paistnud Eesti kodanikke. Kodanikupäeva ürituste raames tunnustatakse kodanikuaumärgiga inimesi, kes on andnud märkimisväärse panuse ühiskonna elu ja kodanikukasvatuse edendamisse. Samuti valitakse aasta kodanik, kes on silmapaistnud panuse eest kodanikuteadvuse ja ühiskonna sidususe suurendamisse.

Täna andis siseminister Kristian Jaani üle kodanikupäeva aumärgid 15 aktiivsele kodanikule ning kuulutas välja aasta kodaniku 2021. Komisjonile oli esitatud 31 ettepanekut aumärgi andmiseks. Sostiaalministeeriumi juurde loodud komisjoni kuulusid riigiasutuste ja vabaühenduste esindajaid ning kodanikuühiskonnas silma paistnud isikud.

Aasta kodanikus sai teadusnõukoja juht, professor Irja Lutsar. Üks kodanikupäeva aumärk tuli ka Raplamaale ja selle sai Anne Kalf aktiivse töö eest Raplamaa külaliikumise eestvedajana.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Pettunu
26. nov. 2021 14:51

No jah! Ongi kodanikukasvatus! Pea 20 aastat tagasi Säästukas seisime pere ja pisipojaga, kes turvahällis, järjekorras! Antud daam astus järjekorras me ette ja lükkas meie kauba tahapoole ja sättis enda omad letile! Ei arva tas midagi!