11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
UudisedRapla uus vallavanem kuulutas välja kihelkondliku jõulurahu

Rapla uus vallavanem kuulutas välja kihelkondliku jõulurahu

Loetud päevad tagasi ametisse asunud Rapla uus vallavanem Gert Villard kuulutas laupäeva, 27. novembri õhtul välja kihelkondliku jõulurahu. Seejärel süüdati kirikupargis asuval Rapla linna jõulukuusel ka tuled.

On kujunenud traditsiooniks, et esimesele advendile eelneval laupäeva õhtul kuulutatakse Rapla kirikus välja jõulurahu. Seni on seda kordamööda teinud Kehtna ja Rapla vallavanemad, sest just need vallad jäävad Rapla kihelkonna territooriumile.

Laupäeva, 27. novembri õhtul oli Rapla kirikus peetud palvusele kogunenud ligikaudu kaheksakümmend inimest. “Valitsegu jõulurahu kõigepealt meie südames seejärel meie mõistuses. Unustame jõuluajal vägikaikaveo ja mõtleme pigem kellele oma sõpradest helistada ja headmeelt valmistada. Kuulutan siinkohal välja kihelkondliku jõulurahu ja soovin kõigile kaunist jõuluaega,” ütles vallavanem Gert Villard kirikus peetud sõnavõtus.

Tähelepanuväärne on see, et tegemist oli tema esimese avaliku ülesastumisega vallavanema ametis, sest sellele ametikohale valiti ta alles neljapäeval, 25. novembril.

Peale pool tundi kestnud palvust liikusid inimesed edasi õue. Kivisilla juures asuval kuusepuul süüdati tuled ning sellest sai Rapla linna jõulupuu. Kuuse ümber kogunenud inimesed laulsid samal ajal tuntud jõululaulu “Oh, kuusepuu”.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused