7.2 C
Rapla
Pühapäev, 25 sept. 2022
spot_imgspot_img

Kohilas avati viiekümne jõulukuusega talvevõlumaa

Kohilas tähistati esimest adventi tulede süütamisega viiekümnel jõulukuusel. Kokku moodustavad nad just kui ühise talvevõlumaa. Kohila keskväljakul toimunud üritusel kuulutas praegune vallavanem Uku Torjus välja ka Kohila valla jõulurahu.

Pidulik esimese advendi tähistamine toimus pühapäeva, 28. novembri õhtupoolikul. Kohila keskväljakule oli kogunenud sadakond inimest. Jõulutunnet lisasid sobiv muusika ja väljakut katnud tihe lumesadu.

Keskväljakule paigutati tõepoolest viiskümmend jõulukuuske. Kohila valla avalike suhete nõunik Merle Beljäev ütles, et need on korjatud elektriliinide alt, kus muidu oleksid need ettejäänud. Osa kuuski on pärit ka ühe kohaliku mehe kuusehekist, kes otsustas selle maha võtta. Kuused jäävad keskväljakule kogu jõuluperioodiks.

Ilusat advendiaega soovisid Kohila valla elanikele ja kohalviibinud külalistele nii volikogu esimees Heiki Hepner, praegune vallavanem Uku Torjus kui peagi ametisse asuv vallavanem Allar Haljasorg. Lisaks esinesid sõnavõttudega Kohila baptistikoguduse pastor Siilas Kask ja Hageri kirikuõpetaja Jüri Vallsalu.

Esimese advendi küünla süütasid Uku Torjus ja Allar Haljasorg ühiselt. Kõigil huvilistel oli võimalik küünlaga ka ise süüdatud tuli koju kaasa võtta.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised