spot_img
2.2 C
Rapla
Teisipäev, 21 märts 2023
SportJuuru tehnikaklubi rahvaspordi 2021. hooaja kokkuvõte

Juuru tehnikaklubi rahvaspordi 2021. hooaja kokkuvõte

Priit Mäemurd, Taavi Niinemets

2021. aastal toimus kokku 6 rahvaralli ja 7 rahvasprindi karikavõistluste osavõistlust. Kokku osales neil 28 Juuru tehnikaklubi võistlejat, 14 sõitjat ja neile suuniseid andmas 14 kaardilugejat.

2021. aasta autospordi hooaeg algas 23. jaanuaril Rapla rahvaralliga. Parima koha eest absoluutarvestuses hoolitsesid nelikveolise Audiga võistelnud Argo Eesmäe, kellele luges legendi Indrek Tulp. Nende kuues koht absoluutarvestuses aga 4wd klassis poodiumikohta ei toonud. Absoluutarvestuse üheksanda ja 2wdVE (väikese mootoriga esisillaveoline) arvestuses said teise koha Vaido Järvela ja Tanel Laurimaa. 2wdST (suure mootoriga tagasillaveoline) klassis saavutasid teise koha Tarmo Lee ja Tõnu Nõmmik.

Rahvaralli hooaeg jätkus 20. veebruaril Pandivere rahvaralliga, kus poodiumikohtade eest hoolitsesid Elvis Leinberg / Indrek Vulf 2wdVE teise kohaga (absoluudi kümnes) ja 2wdST klassis võidutsesid Lee / Nõmmik. Leinbergi enda sõnutsi oli see tema esimene rahvaralli poodium, ühtlasi ka terve aasta eredaim mälestus.

Hooaja kolmas etapp toimus 5. juunil Lääne-Eestis, kus absoluutarvestuses saavutasid viienda koha Priit Mäemurd ja Raimo Kook (2wdST). Enda klassis andis see teise koha, mis oli ka nende esimene rahvaralli poodiumikoht. 2wdVT (väikese mootoriga tagasillaveoline) saavutasid samuti teise koha Jüri Lee ja Silver Selling. Muidu stabiilset sõitu näitavad Tarmo Lee ja Tõnu Nõmmik olid sunnitud roolimehhanismi rikke tõttu katkestama. Meestel oli õnne, sest rikke tõttu toimunud väljasõidul õnnestus vältida kokkupõrget suure kiviga. Asjaosalised meenutavad siiani seda napikat.

9. ja 10. juulil viis võistluskalender suvisele Saaremaale, täpsemalt Kihelkonna rallile. Jällegi tulid parimad tulemused juba tuttavatelt meestelt, 2wdST klassis Lee / Nõmmik kolmandad ja 2wdVE klassis Leinberg / Vulf samuti kolmandad. Karikasarja eelviimane võistlus kandis nime Läänemaa rahvaralli. Jällegi Lee / Nõmmik enda klassis teised ja Leinberg / Vulf samuti taas poodiumi teisel astmel. Leinbergi sõnul tuli terve võistlus läbida defektse esisillaga, ometi kaotati esimesele ainult 4,2 sekundit. Lee / Nõmmik saavutasid enda teise koha laenatud autoga.

Hooaja kulminatsioon saabus traditsiooniliselt Hiiumaa teedel, kus sõideti 5. ja 6. novembril. Siin jagati välja ka kohad hooaja kokkuvõttes. Varasemaid karikasarja üldvõite läksid kaitsma Lee / Nõmmik. Paraku tuli terve võistluse väldanud sekund sekundis heitluses tunnistada kangete konkurentide paremust ja tasuks hooaja kokkuvõttes teine koht, sama koht saavutati ka Hiiumaa osavõistlusel. Head sõitu näitasid ka 2wdST klassis Silver Suviste / Priit Piir, kes saavutasid absoluutarvestuses seitsmenda koha.

Konkurentsitihedas võistlusklassis see aga poodiumikohta ei taganud. Samuti olid jällegi poodiumil Leinberg / Vulf, saavutades 2wdVE klassis teise koha ja hõbe saadi ka hooaja kokkuvõttes.

Rahvasprindi hooajal hoolitses parima tulemuse eest Elvis Leinberg, kes saavutas oma klassis esikoha augustis Laitses ja Hiiumaal. Hiiumaal leidis aset 1+1 sprint, kus kõrval lubatud ka kaardilugeja, kelleks oli ikka Indrek Vulf. Samuti tuli esikoht Laimjala sprindilt ning need esikohad ja üldine hea sõit andis hooaja kokkuvõttes 2wdVE klassis esikoha.
2wdST klassis viiel osavõistlusel osalenud Priit Mäemurd saavutas esikoha Laitse rahvasprindil ja kolmanda koha septembris Laimjala sprindil. Hooaja viimasel sprindivõistlusel tuli osaleda Geilo Valdmannilt laenatud autoga, võõra autoga aga võistlus kahjuks ebaõnnestus ja nii tuli rahvasprindi hooaja kokkuvõttes leppida neljanda kohaga, kolmas koht jäi kõigest ühe punkti kaugusele. Samal võistlusel suutis kõnealuse auto omanik Geilo Valdmann saavutada 2wdST klassis esikoha. J18 (juunior) klassis saavutas Geilo vend Rauno Valdmann kolmanda koha. Septembrikuisel Saaremaa Laimjala sprindil saavutas 4wd klassis Mitsubishiga sõitnud Aivo Täpsi teise koha.

Kokkuvõttes võib hooajaga väga rahule jääda, poodiumikohad tulid nii osavõistlustel kui ka hooaja kokkuvõttes. JTK rallikaid tihtipeale võistlustele oma suure veokiga transportiva Aivo sõnul tuleb mööda võistlusi sõitvatel rekameestel ikka jutuks, mitu medalit või karikat üks või teine rekatäis rallikaid saavutas ning JTK meestega ei pidavat kunagi tühjade kätega võistlustelt tagasi tulema.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused