9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedKohila noormees Mattias Miljand sai Kodanikujulguse aumärgi

Kohila noormees Mattias Miljand sai Kodanikujulguse aumärgi

Justiitsministeerium tunnustas eile, 29. novembril 11 julget kodanikku, kes sekkusid kuritegude korral ja aitasid ohvreid ning mitmel juhul päästsid inimese elu.

Kodanikujulguse aumärgiga autasustatakse isikuid, kes on oma käitumise või suhtumisega näidanud eeskuju teistele inimestele.

Noorim aumärgi saaja on 13-aastane Kohila koolipoiss Mattias Miljand, kes augusti alguses nägi pealt kahe mehe tüli.

9. augusti päeval oli Mattias Kohilas, Kapa männikus koertepargis õpilasmalevlastele korraldatud orienteerumisel. Ühel hetkel kuulis Mattias pargi lähistelt vaidlemist ning sinnapoole vaadates nägi, et üks mees lõi teisele klaasist õllepudeliga vastu pead ning seejärel purunenud pudeliga näkku ja jalaga kehasse. Mattias läks koos sõpradega sündmuskohale lähemale, et vaadata, mis seisus kannatanu on. Kuna ohvril jooksis peast verd, siis helistas samas seltskonnas viibinud Triinu hädaabinumbrile. Kuna kiirabi 5-7 minuti jooksul ei tulnud, otsustas Mattias minna ise lähedal asuvasse kiirabisse asja uurima. Kohale jõudes selgitas ta kiirabitöötajatele sündmuste kulgu ning ohvri vigastusi ning ootas seni, kuni kiirabi kannatanu juurde jõudis ning ta haiglasse toimetas. Seejärel näitas Mattias politseile kätte suuna, kuhu võimalik ründaja liikus ja politseil õnnestus ründaja kiirelt kinni võtta. Mattias aitas ohvril saada õigeaegselt meditsiinilist abi ning politseil teo toimepanija tabada. Mattias esindab väärtusi, mida lapsevanemad ning õiguskaitseasutused loodavad, et ühes noores eestlases leiduvad. Mattiase teo esiletoomisega tunnustati ka temaga koos viibinud kaaslasi, kes samuti kuritegu märkasid ja sekkusid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare