1.3 C
Rapla
Teisipäev, 25 jaan. 2022
Podcast

VIDEO: Kultuurikeskuse esisel avati näitus vastupanust Nõukogude võimule

Alates detsembri algusest on Rapla kultuurikeskuse esisel olnud avatud näitus, mis kõneleb eestlaste vastupanust Nõukogude okupatsioonile. Kolmapäeva, 1. detsembri lõuna ajal pidulikult avatud näitus kannab nime “Vastupanu Nõukogude võimule Eestis 1940 – 1991”. Näituse koostas Eesti mälu instituut ning logistikat aitas kordineerida Eesti endiste metsavendade liit.

1. detsembri lõunane aeg oli Rapla kultuurikeskuse ees parajalt karge. Kohale oli tulnud kümmekond huvilist. Piduliku avamise puhul tervitasid kohaletulnud inimesi Eesti endiste metsavendade liidu juhatuse liige Heiki Magnus, Rapla vallavolikogu esimees Kalle Toomet, Eesti mälu instituudi juhatuse liige Martin Andreller ja näituse kuraator Eli Pilve.

Näitus keskendub ajaperioodile 1940 kuni 1991. Aastal 1940 algas Eestis Nõukogude okupatsioon ning taasiseseisvumine toimus alles 1991. aastal. Kogu selle perioodi vältel toimus Nõukogude võimule vastandumine nii aktiivses kui passiivses vormis. Näitus haarabki persoone, hoiakuid ja sündmusi milles vastandumine seisnes.

Rapla kultuurikeskuse esisel platsil saab sellega tutvuda kuni jaanuari keskpaigani.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised