4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla teenis Pärnus hooaja kolmanda võidu

Avis Utilitas Rapla teenis Pärnus hooaja kolmanda võidu

Pärnu Sadama ja Avis Utilitas Rapla vahelised kohtumised kujunevad alati pingelisteks vastasseisudeks. Nii läks ka laupäeval, 4. detsembril kui Paf Eesti-Läti korvpalliliiga raames võeti teineteiselt mõõtu Pärnus. Küll aga suutis seekord enda mängu maksma panna Rapla ning võit võeti tulemusega 83:78.

Kohati juhtis Rapla isegi kahekümne punktiga, kuid Pärnul õnnestus järgi tulla. Vahetult enne kohtumise lõppu vähendas Pärnu kaotusseisu korraks isegi ühe punkti peale, kuid Sven Kaldre tabav kolmene järgmisel rünnakul aitas Rapla raskest olukorrast välja. Positiivne uudis Rapla poolelt oli kindlasti see, et peale vigastuspausi oli taas väljakul Martin Paasoja. Oma esimese mängu Avis Utilitas Rapla ridades tegid möödunud nädalal meeskonnaga liitunud Jaron Martin ja Marek Ojamäe.

Algviisikud:
Pärnu Sadam: Siim-Markus Post, Arturas Valeika, Mihkel Kirves, Artur Konontsuk, Robert Valge
Avis Utilitas Rapla: Tom Kaldre, Demajeo Wiggins, Darryl Tucker, Martin Paasoja, Sven Kaldre

Esimest veerandaega domineeris selgelt Rapla. Eriti mugavalt tundis end meeskonna uus täiendus Jaron Martin, kes tabas kolmest teele saadetud kolmepunktiviskest kõik kolm. Rapla võitis esimese veerandaja 29:14 ja demonstreeris, et suvepealinna sõideti võidu järele.

Õnnestumised jätkusid ka teisel veerandajal. Siiski püüdis Pärnu Sadam tulla aina enam mängu sisse. Rapla hoidis püsivalt rohkem kui kümne punktilist eduseisu. Enesekindlalt sekkus pingilt noor mängumees Kaarel Välb. Hetkeliselt juhtis Rapla ka kahekümne punktiga, kuid esimese poolaja lõpuks oli see sulanud 11 punkti peale. Rapla juhtis enne teist poolaega skooriga 46:35.

Kolmas veerandaeg andis juba põhjust muretsemiseks. Eduseis hakkas küll kahanema, kuid viigini Pärnu ei jõudnud. Ühel hetkel oli vahe kõigest kolm punkti, kuid veerandaja lõpusireeniks oli see taas soliidne – 13 punkti. Rapla juhtis 68:55.

Mängu lõpp kujunes närviliseks. Vahe kahanes terve neljanda veerandaja jooksul ning seitsekümmend sekundit enne lõppu oli see kõigest üks punkt Rapla kasuks. Ent siis tabas järgmisel rünnakul kolmepunktiviske Sven Kaldre ja see andis juba teatavat enesekindlust. Pärnu sealt enam tagasi ei tulnud ning Rapla võitis kohtumise 83:78.

Võitjate poolel oli resultatiivseim mängija Darryl Tucker, kes viskas 16 punkti. Jared Martin toetas meeskonda 12 punktiga. Sealjuures tulid kõik tema tabamused kolmepunktivisetest. Pärnu resultatiivseim oli Mihkel Kirves 22 punktiga.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Rapla abitreener Toomas Annuk, et algus tuli välja ladusalt, kuid kõik teadsid, et Pärnu tuleb mängu tagasi. “Tasavägine mäng oli lõpuni välja nii nagu meil alati olnud on. Tuleb võiduga rahul olla, aga tuleb veel ka mäng üle vaadata. Analüüsimiseks on see päris hea mäng. Erinevaid detaile oli mitmeid, mis võimaldasid neil tagasi tulla. Aga me teadsime, et kui suudame lauda kontrollida, siis on meil hea võimalus see mäng võita,” rääkis Annuk.

Turniiritabelis oli see Raplale kolmas võit viie kaotuse kõrvale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare