-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
SportKuimetsa spordihoones selgusid istevõrkpalli Eesti meistrid

Kuimetsa spordihoones selgusid istevõrkpalli Eesti meistrid

Allikas: volley.ee

Kuimetsa spordihoones peeti ajaloo teised Eesti meistrivõistlused istevõrkpallis, kus meistritiitleid jagati kolmes arvestuses: naiste, meeste ja segavõistkondadele. Võistlused peeti laupäeval, 4. detsembril.

Turniiril osales kuus meeskonda, viis naiskonda ning viis segavõistkonda. Meeskondade turniiril mängisid kõik omavahel korra läbi ning meistriks krooniti täisedu ehk viie võiduga meeskond Sideout. Neli võitu teeninud Kalevipoeg pälvis hõbeda ning pronksise autasu teenis ATO SK. Kõige tihedam rebimine käis pronksi nimel, kus kolm võistkonda sai kirja kaks võitu. R2K teenis kahe võiduga 6 punkti ja sai seega viienda koha.

ATO SK ning METSV kogusid võrdselt 7 punkti ja määravaks sai omavaheline mäng, mille oli 2:1 seisuga võitnud ATO SK. See kindlustas neile pronksmedali. Sel korral võiduta jäänud, kuid tasavägiseid geime mänginud Saaremaa VK Fännide meeskond saavutas kuuenda koha.

Naiskondade turniiril mängisid samuti kõik võistkonnad kõigiga läbi ning täisedu ehk nelja (3:0) võiduga saavutas esikoha Terase naiskond. Teiseks tuli kolme tasavägise mänguvõiduga Sparta naiskond ning pronksi võitis kaks võitu saavutanud ATO SK. Neljanda kohaga pidi leppima väga tasavägiseid mänge pidanud ning mitmeidki geimivõite saanud naiskond Sideout. Viienda koha sai ühe geimivõiduni jõudnud A-Rühma naiskond.
Segavõistkondade arvestuses mängisid viis võistkonda samuti korra omavahel läbi. Nelja võiduga tuli pärast pingelist 2:1 seisuga lõppenud finaalmängu Eesti meistriks võistkond Teras. Neile järgnes Sideout ning kolmandaks tuli võistkond Segamini. Neljas oli Kalevipoeg ning viies ATO SK.

Kahe meistritiitliga päeva lõpetanud Ülle Olli tõi välja eduka turniiri võtmekohad. “Võidu aitas tuua terav ja tugev serv ning mõtestatud platsimäng. Lisaks veel toetav ja hästi ühtehoidev võistkond nii nais- kui ka segavõistkonnas. Päeva teisel poolel hakkas istmik tunda andma. Pole ju harjunud tunde istudes võrkpalli mängima. Turniir oli kokkuvõttes väga äge, oli palju häid emotsioone ja positiivsust,” kommenteeris Olli.

Meeste turniiri järjestus:
1. Sideout (Karl Stamm, Meelis Stamm, Karmo Stamm)
2. Kalevipoeg (Kalev Ross, Ivar Liiv, Marco Kaare, Margus Hoop)
3. ATO SK (Paul Mihkel Maasalu, Ranel Rahuoja, Karl Grüner, Oskar Härmaste)

Naiste turniiri järjestus:
1. Teras (Anna Helena Liiv, Ülle Olli, Laura Milk)
2. Sparta (Annika Loper, Anett Karjamaa, Tatjana Puzõnja)
3. ATO SK (Kärolin Kiin, Kadri Grüner, Lydia Helene Teder)

Segavõistkondade üldjärjestus:
1. Teras (Ülle Olli, Laura Milk, Margus Hoop, Rait Metsaste, Raigo Strastin, Karel Lumik)
2. Sideout (Karl Stamm, Karmo Stamm, Meelis Stamm, Kertu Stamm, Kerda Stamm, Raini Stamm)
3. Segamini (Annika Loper, Anett Karjamaa, Tatjana Puzõnja, Raido Seppam, Tiit Savason, Jürgen Norak, Andres Kärner)

Miks peeti istevõrkpalli Eesti meistrivõistlused just Kuimetsa spordihoones?

Küsimusele vastab Laura Milk Eesti võrkpalliliidust: “Võistlused toimusid Kuimetsas, sest ATO spordiklubiga on varasemast väga meeldiv koostöökogemus. Kuimetsa kasuks rääkis ka istevõrkpalliväljakute paigaldamise valmidus, mida paljudes saalides ei ole. Ehk neli väljakut korraga üles panna on suur asi. Lisaks on Kuimetsas hea see, et riietusruumid ning saal asuvad kõik ühel tasapinnal, ehk ratastooliga on ligipääs hea. Sel suvel uuendatud pesemisvõimalused on samuti plussiks. Kõik klappis!”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare