13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Märjamaa vald
30. novembril sai politsei teate, et keskealine mees lasi esialgsetel andmetel relvataolisest esemest auto aknast välja. Keegi viga ei saanud, politsei pidas mehe kinni. Juhtumi kõik asjaolud on selgitamisel.

Rapla vald
1. detsembril sai politsei teate, et täpselt tuvastamata ajal on sisenetud suvemajja, kust varastati elektriboiler, mootorsaag ning muid asju. Lisaks siseneti suvemaja kõrvalhoonetesse, kust varastati kaks aiakäru. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 1000 eurot.
6. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et laupäeval, 4. detsembril siseneti Raplas Põllu tänaval ehitusjärgus kortermajja, kust varastati kolm prožektorit, armatuurilõikekäärid ja kakskümmend liitrit diiselkütust. Vargusega tekitatud varaline kahju on ligi 500 eurot.

Arvutikelmus
2. detsembril alustati menetlust selles, et tundmatu inimene pakkus oktoobri keskel 66-aastasele mehele võimalust investeerida. Tundmatu nõudmisel laadis mees enda arvutisse AnyDesk programmi ning aitas mehele luua investeerimiskonto, millele mees tundmatu soovitusel mitmel korral raha üle kandis. Kannatanul ei ole üle kantud raha enam võimalik tagasi saada, esialgsetel andmetel on kahju ligi 20 000 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Garaaž ja auto hävisid tules
4. detsembri varahommikul kell 5.17 teavitati häirekeskust tulekahjust Aespa alevikus Viljaku tänaval. Päästemeeskonna saabudes põles lahtise leegiga abihoones asunud garaaž. Põlengu kuumuse tõttu purunesid põlengust umbes kümne meetri kaugusel asuval eluhoonel aknad ning süttimisohus oli juba ka hoone fassaad. Päästjad asusid esmalt kaitsma eluhoonet süttimise eest ning piirama garaažipõlengut. Tulekahjus hävines täielikult garaaž ning tõenäoliselt tulekahju põhjustanud auto. Hoonest toodi välja kanad ning gaasiballoonid. Tulekahju likvideeriti kell 8.35.

Saunad põlesid
4. detsembril kell 23.18 märkas pererahvas elumajaga kokku ehitatud saunas põlengut ning teavitas sellest häirekeskust. Kohila valda Urge külla kiirustanud päästjad tuvastasid põlengukolde sauna korstna vahetus läheduses. Põleng lokaliseeriti kell 00.16 ning ära suudeti hoida tulekahju levik eluhoonesse. Tulekahju täielikuks kustutamiseks ja tulepesade leidmiseks võtsid päästjad lahti seina- ja katusekonstruktsioone. Põleng likvideeriti kell 00.29.
6. detsembri öösel kell 2.08 teatati häirekeskusele, et Kehtna vallas Järvakandi alevis Nõlva tänaval on põlema süttinud saun. Päästemeeskonna saabudes põles elumajaga kokku ehitatud sauna leiliruum ning hoones oli palju suitsu. Tulekahjule pandi piir kell 2.36, kuid tulekahju likvideerimiseks avati veel saunaruumi konstruktsioone ning kontrolliti pööningut. Kell 3.36 tulekahju likvideeriti.

Tahmapõleng korstnas
7. detsembril kell 7.02 teavitati häirekeskust, et Aespa alevikus on Metsarahu tänaval asuvas majas süttinud põlema korsten. Päästjad tuvastasid korstnas tahmapõlengu, puhastasid lõõri ning palusid inimesel esimesel võimalusel korstnapühkija kutsuda.
Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare