-6.3 C
Rapla
Pühapäev, 3 dets. 2023
UudisedUuest aastast muutub töötute hambaravihüvitis

Uuest aastast muutub töötute hambaravihüvitis

Riigikogu võttis 8. detsembri istungil vastu seaduse, millega laiendatakse kõrgendatud piirmääras hambaravihüvitist saavate isikute sihtrühma registreeritud töötute ja toimetulekutoetust saavate isikutega.

Praegu saavad kõrgendatud piirmääras hüvitist (85 eurot aastas 15 protsendilise omaosalusega) üle 63-aastased isikud, töövõimetuspensionärid, vanaduspensionärid, osalise või puuduva töövõimega isikud, rasedad ja alla üheaastase lapse emad ning isikud, kellel on suurenenud vajadus hambaraviteenusele seoses tema haigusega või osutatud tervishoiuteenusega. Edaspidi on õigus kõrgendatud piirmääras hambaravihüvitist saada isikutel, kes on Töötukassas töötuna arvel, ja neil, kes on hambaravi saamise kuule eelneva kahe kalendrikuu jooksul saanud toimetulekutoetust.

Seaduse kavandatud jõustumisaeg on 2022. aasta 1. jaanuar. Valitsuse algatatud ravikindlustuse seaduse muutmise seaduse (467 SE) vastuvõtmise poolt hääletas 93 Riigikogu liiget, vastu oli üks saadik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused