6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
UudisedKohila lasteaed Sipsik pälvis üleriigilise tunnustuse

Kohila lasteaed Sipsik pälvis üleriigilise tunnustuse

Täna tunnustas Tartu Ülikooli eetikakeskus koole ja lasteaedu, kes teevad väärtuskasvatuse valdkonnas eeskujuväärivat tööd. Kohila Lasteaed Sipsik pälvis üle-eestilise tiitli „Väärtuskasvatuse Lasteaed 2021”.

Tartus toimunud tänuüritusel tunnustas eetikakeskus hea kooli ja hea lasteaia nimelistes tunnustusprogrammides osalenud haridusasutusi ning andis edasi väärtuskasvatuse rändkarikad. Tiitli „Väärtuskasvatuse kool 2021“ pälvis Porkuni Kool ning tiitli „Väärtuskasvatuse lasteaed 2021“ said Raadi Lasteaed Ripsik ja Kohila Lasteaed Sipsik.
Sipsiku lasteaed sai tiitli väärtuspõhise organisatsioonikultuuri ja lapsest ning tema arengupotentsiaalist lähtuva paindliku kasvukeskkonna loomise eest.
Sipsiku lasteaia juhataja Kristina Mägi ütles, et väärtuskasvatuse karika saamine oli tõeline au, eriti, kuna lasteaed kirjutas eneseanalüüsi sel aastal esimest korda. „Karika saamine kinnitas, et see, mida me lasteaias teeme, on absoluutselt õige suund. Me alati ei lähtu õpikust ja teooriast, vaid teeme südame järgi. Kui see kannab sellisel kujul vilja… seda enam on see väärtuslik!“ sõnas Mägi. Tiitli saamine on lasteaiale otsekui jõupaus maratonil, et suurema innu ja armastusega oma töö vastu edasi minna, arvas ta.
Kohila valla Facebooki lehe vahendusel lisas Mägi „Oleme väga rõõmsad ja uhked, südamest tänan kogu Sipsiku meeskonda pühendunud panuse eest, meie aktiivseid ja toredaid lapsevanemaid ning muidugi meie maailmaarmsaid lapsi. See on suur tunnustus ja see, et seda on nii suurelt märgatud, annab edasi indu veelgi ägedamalt ja lapsest lähtuvamalt jätkama.”
Lisaks tunnustati süsteemse väärtuskasvatuse eest „Hea lasteaia teerajaja“ märgisega ka Rapla lasteaeda Päkapikk.
Tunnustused anti välja programmide „Hea kool kui väärtuspõhine kool“ ja „Hea lasteaed kui väärtuspõhine lasteaed“ raames. Tartu Ülikooli eetikakeskus on toetanud ja tunnustanud koolide ja lasteaedade väärtusalast tegevust alates 2009. aastast. Väärtuskasvatuse lasteaia tiitel on käesoleva aasta seisuga antud 19 lasteaiale ning väärtuskasvatuse kooli tiitel 18 koolile.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare