26.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
UudisedVõimalusel ära mine liiklusesse riskima!

Võimalusel ära mine liiklusesse riskima!

Täna varahommikul on suuremad põhimaanteed valdavalt soolaniisked, kuid kohati võib esineda härmatist mis tekitab libedust, eriti sildadel, ristmikel ning kiirendus- ja aeglustusradadel. Kõrvalmaanteedel kohati võib olla kinni tambitud jäiseid kohti, eriti metsavahelistel teelõikudel.

Ilmaprognoosi kohaselt on päeval enamasti pilves ilm. Lume- ja lörtsihood liiguvad Saaremaalt ja Liivi lahe ümbrusest päeva jooksul üle Eesti ja lähevad üle jäävihmaks. Õhutemperatuur on mandril nii õhus kui maapinnal veel -10°C ümber, saartel on kuni -5°C. Pärastlõunal jätkub temperatuuri aeglane tõus, kuid püsib endiselt miinuspoolel, vaid saartel tõuseb õhtul 0°C ümbrusse. Kagu- ja idatuul tugevneb puhanguti kuni 15, saartel kuni 20 m/s ja kohati võib esineda pinnatuisku.

Lääne poolt alates teed muutuvad erakordselt libedaks!

Transpordiamet kinnitab, et kõik riigiteede hooldust tegevad ettevõtjad tegelevad lume- ja libedustõrjega, ent sellele vaatamata võivad teed järsku libedaks muutuda.

Transpordiamet palub liiklejaid võimalusel mitte liiklusesse riskima minna. Kui kindlasti on vaja minna, siis tuleb liikluses olla ülimalt ettevaatlik, valida õige sõidukiirus ja -stiil. Pimedal ja märjal ajal liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida ohtlikke manöövreid.

***

Täna algavad liikluspiirangud:

Rapla maakonnas:

Tallinna–Rapla–Türi maanteel Rapla linnapiirist Türi suunas (km 51) on päeval kiirus piiratud geoloogiliste uuringute tõttu.

Harju maakonnas:

Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel enne Ääsmäe viadukti suunaga Pärnu poole (km 26) paigaldatakse päeval põrkepiirdeid. Töötsoonis on kiirus piiratud.

Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maanteel Mõigus Tartu suunal (km 6) tehakse piirdetöid. Töötsoonis on kahe päeva jooksul kiirus piiratud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare