-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedAastavahetusel kell 23 koju minema ei pea

Aastavahetusel kell 23 koju minema ei pea

Valitsus otsustas, et kehtivat kella 23 sulgemisaja piirangut ei kohaldata 31. detsembrist kuni 2. jaanuari hommikuni. Piirangute leevendus kehtib üksnes nimetatud perioodil.

Leevendus puudutab eelkõige kultuuri-, meelelahutus- ja toitlustusasutusi ning teisi siseruumides avalike ürituste korraldajaid. Avalikus siseruumis korraldatud tegevustele pääsemiseks tuleb esitada COVIDi tõend.

„Omikroni-tüvi on Eestisse jõudnud ja levib jõudsalt. Seetõttu ei saa valitsus kella 23 sulgemisaja piirangut püsivalt maha võtta,“ ütles peaminister Kaja Kallas. „Küll aga otsustasime riske teadvustades teha erandi aastavahetusele ja sellele järgnevale laupäevale, kuid ainult nendeks kaheks õhtuks. Koroonaaeg on olnud paljudele keeruline ning mõistame suurt soovi aasta möödumist ja uue algust pidulikult mööda saata. See erand on tänu kõigile tublidele Eesti inimestele, kes on käitunud vastutustundlikult ja hoolsalt vaktsineerinud. Erand ei tähenda, et viirus nendel kahel õhtul jätkuvalt ei leviks. Seega panen kõigile, kes otsustavad aastavahetuse veeta avalikes paikades, südamele käituda eriti vastutustundlikult iseenda ja kõigi teiste kaitseks. Väga oluline on esimesel võimalusel ära teha ka tõhustusdoos, mis uuringute andmetel annab oluliselt tugevama kaitse omikroni-tüve vastu,“ täiendas ta.

Allikas: valitsus.ee

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Anonüümne
21. dets. 2021 12:57

Aga kui oleks piirang peal, siis peaksid kõik kuulekalt hauavaikuses kodudes istuma? Alati leiab võimaluse. Nende piirangute kehtestamisega tulistas praegune EV valitsus endale jalga. Loogiline, et tehakse “private party”, mis ei lõhesta inimesi-olgu nad vaktsiiniusku või mitte.