-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
SportKadi Võimlejate edukas aastalõpp

Kadi Võimlejate edukas aastalõpp

Kadi Saks,
treener

13. novembril toimus Tartus võistlus „TRT Tantsumeistrid 2021”. Seda rahvusvahelise žüriiga üritust nimetatakse kõrge kvaliteediga Euroopa tantsu meistrivõistlusteks. Meie Noorte Eliit osales lüürilise jazzi tiimide kategoorias kavaga “Angel by the wings” ja saavutas esikoha. Kava autor on Ingrid Jasmin ja treener Kadi Saks.

Võistlus oli eelprooviks kuu aega hilisematele artistliku tantsu maailmameistrivõistlustele, mis peeti 8.-12. detsembrini Tšehhis Liberecis. Raplamaad ja ainsana Eestit esindas sama koosseis, kes Tartus: Kristiine-Marii Tuuga, Eliise Leier, Mirtel Täpsi, Meribell Müts, Uma Lindman, Brit-Ly Ilumaa, Helerin Peterson ja Berit Loidap. Lisaks osales lasteklassis erinevate soolodega Rosanna Aru.
Filmi- ja muusikali lühitantsuetenduse kategoorias saavutasime kavaga “Never enough” esikoha. Kava autor on Gerda Saks ja treener Kadi Saks. Artistliku tantsu sõu kategoorias viisime laia maailma “Laiskloom Sidi unistuse”, taaselustades ja muutes kava just sellele rühmale omaseks. Tulemuseks 1. koht. Kava autor ja treener on Kadi Saks.
Kaasaegse balleti kategoorias esitasime suvel Märjamaal laagris valminud Ingrid Jasmini kava “Angel by the wings”, millega saavutasime 2. koha. Soolokavades osales Kristiine-Marii Tuuga artistlikus akrobaatikas omaloodud kavaga “You should see me in a crown!” ja tõi koju hõbemedali. Kaasaegses balletis oli kava nimega „Strong enough”. Selle kava koostamisel oli abiks Liisa Laine. Kristiine-Marii pääses finaali ja saavutas väga tubli neljanda koha.
Esimest korda katsetati sõu sooloimprovisatsiooni. Meie tüdrukud Kristiine-Marii Tuuga ja Eliise Leier osalesid ka selles kategoorias ning saavutasid tubli 12. koha. Lasteklassi esindaja Rosanna Aru osales kokku seitsmes kategoorias. Artistlikus akrobaatikas astus ta lavale Pipina ja saavutas hõbemedali, kava autor oli Kadi Saks. Järgmiste soolode puhul oli koreograafiks Alari Liiv. Rosanna saavutas tangos 1. koha, quickstepis 2. koha, sambas 4. koha, cha-chas 5. koha, jives 5. koha ja rumbas 6. koha.
Selle aasta võtsime kokku 19. detsembril Tartus võistlusel „Slonnyfest 2021”, kus osalesime kolme rühmaga. Lasteklassis saavutas võimlemisrühm Aladinid kavaga „Hüpits” laureaadi tiitli. Koosseisu kuulusid Karmen Lisette Läänaru, Kadri Lõhmus, Kaisa Ingeliis Masing, Liisbet Luugima, Laura Prey, Eliis Forsel ja Sandra Suvi. Kava autor oli Kadi Saks ja treenerid Kadi Saks ja Lisbet Lillemägi.
Tantsulise võimlemise 7-12 aasta vanuses anti välja kohtunike hinnete võrdse tulemuse tõttu kaks laureaadi tiitlit. Nendest ühe sai meie Hiirekeste rühm kavaga „Hiirtel pidu”. Rühma kuulusid Loore Helend, Mete Helend, Luisa Loreliise Bollverk, Meribel Luugima, Mirtel Vessart, Mirtel-Brit Rosimannus, Britt Soitu, Julia Lehtsalu, Loviise Heinsalu, Elina Miilen, Anni Suvi, Emilie Mariette Ratsov, Helena Schumann, Rosella Mona Radiko ja Rosanna Sandra Kaurson.
Tantsulise võimlemise 12-16-aastastest saavutas rühm Noorte Eliit kavaga “Angel by the wings” eripreemia. See anti kõige sügavmõttelisema ja hingestatud esituse eest. Noorte Eliidi koosseisu kuulusid Kristiine-Marii Tuuga, Eliise Leier, Mirtel Täpsi, Meribell Müts, Uma Lindman, Brit-Ly Ilumaa, Helerin Peterson ja Berit Loidap.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare