19.4 C
Rapla
Teisipäev, 5 juuli 2022
spot_imgspot_img

Vaimse kultuuripärandi näitus

Eesti vaimse kultuuripärandi nimistu rändnäitus „Pärand elab!“ on jõudnud Raplasse, kultuurikeskuse Rütmani galeriisse, kus see peatub kuni jaanuari alguseni.
Detsember on hea aeg mõelda meie kommetele ja tavadele, nii olnutele kui ka praegustele ja ehk ka tulevastele. Eesti Rahvakultuuri Keskuse loodud näitus panebki vaatajat küsima, milline on koht traditsioonilistel teadmistel ja oskustel meie igapäevaelus. On ju vaimne kultuuripärand meie oskused, teadmised, kombed ja tavad, mida antakse edasi põlvest põlve, kuid mis annavad meie elule väärtuse ka tänapäeval.
Näitus tutvustab 14 kultuuriilmingut Eesti vaimse kultuuripärandi nimistust. Vaimse pärandi nimistust, kuhu Eesti kogukonnad on teinud oma pärandit tutvustavaid sissekandeid, on näitusele jõudnud vaid osa. Kuid iga nähtus neist on oma kogukonna jaoks armas ja tähtis.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised