spot_img
-11.2 C
Rapla
Pühapäev, 5 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedVIDEO: Kaius tegutseb heategevuslik mõmmivabrik

VIDEO: Kaius tegutseb heategevuslik mõmmivabrik

Siirast soovist jõulude puhul lasteküla lapsi rõõmustada võtsid Kaiu kohalikud prouad kätte ja õmblesid kaks nädalat jutti kaisukarusid. Kuigi eesmärgid said täidetud, töötavad õmblusmasinad edasi.

Kohalikud aktiivsed prouad ei lasknud end mitu korda paluda, kui naiskodukaitsja ja varemgi käsitöö tegemisega silma paistnud Miidi Pindus pakkus välja, et ühiselt võiks SOS Juuru Lasteküla lastele jõuludeks kaisukarusid meisterdada.
Eda Toomet, Eve Valdre, Elma Reinart ja Marje Post ulatasid oma abikäe ning ühiselt pingutati kaks nädalat, et enne jõulupühi kakskümmend viis kaisukaru valmis õmmelda. Õmblustöökoda pandi püsti Kaiu lasketiiru ruumides ning kasutusele võeti õmblusmasinate vanemad mudelid. Miidi sõnul sel lihtsal põhjusel, et moodsamad masinad ei saanud nende valitud materjalidega hästi hakkama.
„Keeruline ettevõtmine. Alguses ei osanud panna neid lõikeid kokku. Palju sai harutada,” räägib üks tublidest õmblejatest. „Mina lõikasin välja ja näitasin, kuidas midagi tegema peaks,” ütleb Miidi sekka. „See on nii tore. Me oleme kõik ju vanaemad,” selgitab kolmas õmbleja, miks üleskutsega kaasa mindi. „Ma ütlesin küll, et aitab, aga nad teevad ikka edasi,” ütleb Miidi naerdes. Õmblustoas tõepoolest töö alles käis. Nüüd teevad naised kingitusi oma pere lastele.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused